Još 30 tužbi protiv SPC zbog pedofilije

Nakon što je sud u Londonu overio šest tužbi za seksualno nasilje, u najavi novi sudski procesi na štetu Srpske pravoslavne crkve

Ostavite komentar


  1. Dosta dugo su mantijaši iznad zakona, organizovani su kao prava mafijaška porodica.

  2. Sa pravnog stanovista je apsolutno neprihvatljivo da svestenici optuzeni za ovakva krivicna dela ne odgovaraju i ne budu procesuirani pred civilnim sudovima. Umesto toga, Kacavendu, optuzenog sa seksualno zlostavljanje dece, crkva prebaci u neki manastir i to je kraj. Takve osobe ne mogu biti abolirane jer crkva nije drzava u drzavi. Oni moraju biti uhapseni i procesuirani kao i svaki drugi gradjanin.

  3. Priča je izgleda zaboravljena ali da li se i dalje u crkvenim spisima nalazi i monarh Arsenije ?
    „Jasmin Buhić, koji će kasnije postati bogoslov Božidar, pa monah Arsenije, štićenik i nežni prijatelj vladike Vasilije Kačavende, te iguman manastira Papraća, a posle toga ekonomski ekspert Kristijan Stenberg, rođen je u mrkonjičkoj mahali Rika. “ (izvor Blic 09.04.2016. 12:22 )

  4. Преиспитајте прво папу и католичку цркву па се јавите.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.