Još 4.426 novih slučajeva, 51 preminuli, na respiratorima 309 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U Srbiji je u poslednjih 24 sata registrovano 4.426 novozaraženih od korona virusa i 51 preminuli. Ukupno u našoj zemlji do sada je 312.253 osobe obolelo od ovog virusa, a registrovano je 2,833 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 9.672 pacijenta, od kojih je 309 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 16.617 osoba, a ukupno od marta 2.188.004.

Povezane vesti:

Vakcinu protiv korona virusa prvi će sutra primiti korisnici domova za stare u Beogradu i Novom Sadu, ali i premijerka Ana Brnabić i ministarka rada dr Darija Kisić Tepavčević, prenosi N1.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, obilazeći danas vojnu bolnicu na Karaburmi, izjavio je da je do sada kroz vojno zdravstvo u kovid sistemu prošlo više od 5.000 ljudi. On je podsetio da se u bolnicu na Karaburmi šalju kovid pacijenti sa najtežim simptomima.

Bilo je potrebno između četiri i pet meseci da se izgrade dve nove kovid bolnice u Batajnici i u Kruševcu, međutim to vreme nije moglo biti dovoljno da se obezbedi i kadar koji bi radio u tim ustanovama.

„U Srbiji je od početka pandemije bez posla ostalo oko 50.000 ljudi, pretežno onih koji su radili ’na crno’, uglavnom sezonskih radnika, a iako je bilo različitih najava da će doći do velikog talasa otpuštanja, to se za sada nije desilo, izjavio je za Biznis.rs predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari