Još 5.725 novoobolelih, 68 preminulih, 270 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 5.725 novoobolelih od korona virusa i 68 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.174.333 osobe obolelo od ovog virusa, a registrovano je 10.271 smrtni slučaj.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 6.729 pacijenata, od kojih je 270 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirane su 21.154 osobe, a ukupno od marta 6.425.079.

Povezane vesti:

Komandant Kovid bolnice „Karaburma“ Ivo Udovičić izjavio je da u toj ustanovi ima osoba zaraženih korona virusom koje su infekciju „lečili“ lekom „ivermektin“, a on se primarno koristi u veterini protiv parazita.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da bi produženje jesenjeg raspusta trebalo da prati i oštrija kontrola ostalih mera u borbi protiv korona virusa, kako bi se videli efekti u smirivanju teške situacije.

Infektolog prof. Dragan Delić izjavio je danas da Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 snosi veliku odgovornost za ogroman broj preminulih i zaraženih korona virusom.

U Srbiju je danas stiglo još 306.000 doza vakcina „Sinofarm“, nabavljenih kroz program Kovaks, saopštila je kancelarija Unicefa u Beogradu.

Proizvođač lekova Fajzer saopštio je da njegova eksperimentalna pilula dizajnirana za borbu protiv virusa korona smanjuje rizik u 89 odsto slučajeva od hospitalizacije i smrti za visokorizične pacijente koji učestvuju u eksperimentalnoj fazi ispitivanja leka.

Francuski parlament danas je odobrio produženje važenja kovid propusnice do 31. jula 2022. godine posle predsedničkih izbora zakazanih na proleće u toj zemlji.

Broj zaraženih korona virusom u Nemačkoj ponovo raste, a paralelno s tim i podrška obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19 i pooštravanju antiepidemijskih mera, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja „Nemački trend“ (Deutschlandtrend).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari