Najviše novoobolelih u jednom danu od početka pandemije u Srbiji (512), sutra hitna sednica Kriznog štaba

Najnoviji podaci za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Kako mozemo uopste da govorimo o zastiti kod ovakvog gradskog saobracaja. Autobusi sve redi jer ocigledno nema vozaca – otisli van! A unutra kad uopste naide 500 ljudi! Smesno je da vlast to dozvoljava a trubi o vanrednom stanju i zastiti! Beograd jednostavno nema sreden saobracaj!

  2. Neverovatno, toliko od jednom?! Za vreme epidemije gripe u februaru ove godine zatvorena je škola na 2 nedelje, čuo sam za dosta njih da je bolesno. Neke sam i poznavao…. za ovih 6 meseci pandemije poznajem samo 2 osobe koje su imale covid, jedna je imala smešne simptome. Druga je malo starija i ima više hroničnih bolesti, jedva se izvukla, ali ne verujujem da je covid bio uzrok. Tako da je meni jasno ko dan…ovo danas potpuno potvrdjuje da je sve samo igra velikih igrača.

  3. Razocarana sam u Danas. Najvaznije pitanje od javnog znacaja za srpsku javnost je da zna prave brojeve zarazenih i umrlih. Danas ne samo da svakog dana objavljuje ove lazne brojeve, dajuci legitimitet ljudima koji nase zivote stavljaju na kocku, vec i ne radi apsolutno nista da prave brojeve sazna. Kako je NIN mogao da istrazuje? Kako BIRN istrazuje? A vi nista…

    1. A, kako bi to trebalo da se istražuje? Da, mrtvozornike vuču za rukav. Da prebroje metalne mrtvačke sanduke da intervjuišu hodže i popove i proanaliziraju njihove matične knjige…
      Svi ti što se navodno bave istraživačkim novinarstvom su plaćenici onih koji su dok se nije završila turistička sezona bili navodno bez korone. Kironu su koristili da hapse političke protivnike i za skupljanje političkih poena. Srbija lečila i izlečila generale izdajice i političke protivnike a CG pravi cirkus sa starešiinom mitropolije crnogorsko primorske Anfilohijem i odbijaju lekove i aspiratore jer navodno u građanskoj CG on je sasvim običan građanin. Hej, vladika koji je pobedio Mila sasvim običan građanin!?
      Činjenica jeste da se država i krizni štab suverljivo ponaša prema manjinskim zajednicama a posebno Romima i Bošnjacima. Da toleriše romske svadbe i veselja a spinuju sada kada počinju srpske krsne slave. Još vakcina nije izmišljena a antivakcinašima se daje medijski prostor…

  4. Poštovani,
    Odmah po saznanju da je 512 obolelo,uz urgentnu pripremu za sastanak Krizn štab treba da zaseda i donese nove mere koje ću umanjiti brzo širenje korone virus. “Zlo se u korenu seče“ narodna je poučna izreka.

  5. Jadan je onaj ko jos veruje u ovo.. ja od pocetka pandemije znam manje od 10 osoba koje su imale covid. Jedna od njih sam i sama ja. Niko nije preminuo, neki su podneli lakse neki teze (duze imali simptome). Nikog ne znam da zna licno bilo kakvu drugaciju situaciju kod svojih poznanika. Prosle godine sam u sezoni sezonsog gripa imao potpuno istu statistiku samo se grip zvao sezonski. Ovo je laz za racun necijeg debelog interesa. Dole globalizam!!!

  6. A na fotografiji gore najveće leglo zaraza ( i pre i za vreme a i posle „korone“) bar u Beogradu o kakvom ne sme ni da se pisne a kamoli da se razmotri kako je to nekako funkcionisalo u „doba“ Čovića kao gradonačelnika sa uključenjem privatnika i u okviru toga i linijskih taksija. Pitajte ga ,ne kako se krade, to ste usavršili (uključujući i njega) do perfekcije već kako se povećava broj funkcionalnih vozila u javnom gradskom prevozu.

  7. Inače iz „komandnog centra“ (nije nikakva „duboka“ teorija zavere, saznaće se brzo o čemu i kome se radi osim SZO, ipak je ovo 21.vek) je i u protektorat Srbijica stigla naredba o „4 fazi“ sa svim propisanim „merama“. Marionetama je dozvoljeno da se pre toga nešto malo za „unutrašnju“ upotrebu kur.. sa „odličnim rezultatima“ ali sada treba da prionu na radne zadatke. Prvo ekspresno bukvalno prekonoćno uvećanje broja zaraženih i teških slučajeva (ah, statistika!) pa onda „mekša“ i „tvrđa“ zaključavanja i kaznene mere. Sve već poznato „od Madagaskara do Gibraltara“. Sve osim (za sada) epiloga ovog biološko-psihološkog svetskog rata.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.