Još 68 novoobolelih od korona virusa u poslednja 24 časa i jedan smrtni slučaj

Do sada izlečeno 5.699 pacijenata

Ostavite komentar


  1. Sreca pa u avionu nije zatvoren prostor pa kad ptnici izađu sve je bezbedno .

  2. Objavljeni podaci na saju Covid 19 rs obiluju nelogičnostima. Kao prvo stopa smrtnosti (2,15&) je netačna. Kada se računaju samo slučajevi sa poznatim ishodom (a drugačije je netačno), ova stopa iznosi 4,008%. Kao drugo, pojavljuje se jedna misterija. Ako saberemo broj izlečenih, broj umrlih i broj onih koji su na lečenju dobijemo zbir od 6602. E sad, na sajtu stoji da je ukupan broj do sada obolelih 11092. Gde se izgubilo 4490 građana (11092-6602)? Ovakva nepreciznost i nelogičnost može samo da izazove sumnju u verodostojnost objavljenih podataka. Na sajtu worlometers ovakve „rupe“ za druge države ne postoje.

    1. Pa to sto pise na lecenju podrazumeva one koji su na bolnickom lecenju, a ne one sa blagom slikom sto sede kod kuce.

    2. Ove nelogičnosti u ciframa i mene zbunjuju, jedino što mi pada na pamet da su tih 4490 građana oni koji su u karantinu-samoizolaciji, a još nije prošao period moguće inkubacije, pa će ili u kolonu hospitalizovani, pa nadamo se izlečeni (ako obole) ili odmah u izlečeni, ako ne budu imali simptoma posle karantina, a test bude negativan.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.