Još 87 zaraženih i dvoje preminulih u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Nijedan dan, od prvih osam septembarskih, nije prošao bez preminulih od posledica zaražavanja korona virusom. Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da su, jučem preminule još dve osobe, po jedna iz ovog grada i Tutina.

Prema zvaničnim podacima, od 1. do 8. septemra, u novopazarskoj Regionalnoj kovid bolnici, preminulo je 26 osoba – 13 iz Novog Pazara, osam iz Tutina, tri iz Raške i dva iz Sjenice. Više nego celog prethodnog meseca.

Broj prijema na bolničko lečenje ne silazi ispod 20. Juče su primljena 24 pacijenta – 20 iz ovog grada, dva iz Raške  i po jedan iz Sjenice i Crne Gore. Kući je otpušteno 18.

Na kovid odeljenjima u Opštoj bolnici i Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji je 187 pacijenata, od toga sedam je priključeno na respiratore i isto toliko je na kiseoničkoj terapiji. Jedan teško oboleli pacijent transportovan je u drugu zdravstvenu ustanovu.

U kovid ambulantama se ne smanjuju gužve. Prethodnog dana, u dve smene, pregledano je 379 pacijenata, 153 bili su na prvom pregledu  sa simptomima korone.

Testiranjem je, minulog dana, registrovano još 87 zaraženih. Brzim antigenskim testom testirana je 141 osoba, 29 je pozitivno. Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) PCR metodom testirao je 124 pacijenta, više od pola je pozitivno. Od 64 zaraženih 58 je iz Novog Pazara i šest je iz Tutina.

Pogoršanje epidemiološke situacije povećalo je broj ljudi na punktobima za vakcinisanje. Danas, pre podne, na punktu u Domu omladine , samo za dva sata vakcinisano je 100 ljudi, kao prethodnih dana za ceo dan. Do sada je, u Novom Pazaru, imunizovano oko 23.000 građana, a treću dozu primilo je 1.200.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari