Još četvoro hospitalizovanih u Novom Pazaru 1 Foto: Senko Župljanin

Broj zaraženih korona virusom u Novom Pazaru se povećava. Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, u poslednja 24 sata, na bolničko lečenje primljeno je četvoro obolelih, po dva iz Sjenice i Nemačke. Na Infektivnom odeljenju novopazarske Opšte bolnice nalazi se 11 inficiranih.

Najviše hospitalizovanih je iz Sjenice – četvoro, iz Tutina ih je dvoje, ostali su iz Novog Pazara, Raške, Nemačke i Austrije. Niko od njih nije vakcinisan protiv korona virusa. Ono što se za sada zna, infekcije su „pokupljene“ na porodičnim veseljima i prilikom boravka u Crnoj Gori.

U prethodna dva dana, brzim antigenskim testom brisevi iz nosa uzeti su od 49 osoba i kod 14 je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Veliki skok zabeležen je na jučerašnjem testiranju, kad je od 24 testiranih, 10 bilo pozitivnih. Rezultati testiranja PCR metodom još nisu poznati i te podatke saopštava Zavod za javno zdravlje.

U petak i subotu, u kovid ambulanti obavljeno je 80 pregleda. Od toga 58 ili 72,5 odsto bilo je na prvom pregledu sa simptomima virusa korona, a samo 22 bili su na kontrolnom pregledu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari