Još jedan Hit Tvit i leto može da počne 1Foto: Printscreen / TV Pink

Sinoć smo imali čast da odgledamo poslednji kineski „Utisak“, poznatiji i kao Hit Tvit, ali nažalost samo za ovu sezonu.

Kako i priliči odjavnoj emisiji za proteklu sezonu, gosti su bili u skladu sa prigodnom situacijom.

U studiju smo imali Glavnog šefa, gospodara svega što gmiže ovom zemljom, uključujući i nas smrtnike, kog neki vole da nazivaju i predsednikom Srbije Aleksandra Vučića, izvesnu gospođu Biljanu Šahrimanjan Obradović, IT stručnjakinju neke NVO organizacije koja se u skladu sa svojim zvanjem najviše razume u geopolitičke odnose i Milana Antonijevića, najopasnijeg Vučićevog protivnika i ujedno jedinog koji sme da mu stane „na crtu“.

Elem, sve je teklo uobičajeno – Verica Bradić u ulozi ikebane koja krasi levi kadar tv ekrana, a preko puta nje pobrojani gosti.

Posle skromnih prvih 20 minuta emisije, tokom kojih je govorio predsednik, stidljivo su se usudili da prozbore gospođa IT stručnjakinja koja je govorila o ratu u Ukrajini, sankcijama Rusiji i svemu ostalom što nema nikakve veze sa IT sektorom, a gospodin Milan „Amortizer“ Antonijević je, kao vrlo nezgodan sagovornik po Vučića, poručio i njemu i onim drugima koji se protive projektu „Jadar“ da se ne svađaju, kao i da se vratimo rešavanju problema kroz dijalog i institucije (za koje mu još niko nije javio da su pokojne). Pacifista, nema šta.

Uglješa Bokić foto Alkeksandar Roknić
foto Aleksandar Roknić

Pošto ovo dvoje gostiju zaista nije mnogo vredno pomena, što je i bio cilj njihovog boravka, izdvojićemo najzanimljivije izjave našeg predsednika.

Prvo nam je prepričao kako se u Britaniji pozivaju na Čerčilove izjave, iako pojma nemaju, kao i da ih on zna bolje od njih ali nije želeo u sred Britanije da im kvari sneška.

Uobičajeno targetiranje Šolakovih medija, uz neizostavno pominjanje Zagreba, Sarajeva i Prištine koji pukoše od zlobe i ljubomore zato što ćemo se kupati u parama kada počnemo kopati litijum.

Imali smo prilike da saznamo koliki je tačno vojni budžet Velike Britanije, a kao šlag na tortu izjavu da je znao napamet koliki je vojni budžet svake države na svetu.

Za kraj se pojavio i DJ Žex, koji je upao u studio kako bi malo razbio monotioniju, jer je predsednika počeo da hvata dremež od žustre rasprave sa sagovornicima u studiu.

Ovog puta, DJ Žex je bio normalan, pa nije ušao sa samostrelima iz kojih ispaljuje granate. Bio je samo redovno ozoniran.

A od jeseni, Jovo-nanovo. Šešelj, Zavetnica, Đuka, Miroljub Petrović, gurui, analitičari, Karleuša, Jovana Jeremić i sav ostali asortiman kojim Pink već godinama prosvećuje ovaj narod.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari