Još jedna žrtva korona virusa u Boru, novi slučajevi zaražavanja u Boru, Kladovu i Majdanpeku 1Foto: EPA-EFE/ MARKO DJOKOVIC

Nastavlja se rast broja aktivno zaraženih u Boru, u kome su zabeležena 64 nova slučaja inficiranja korona virusa, oporavilo se 50 obolelih, jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je takođe da je na teritoriji grada 690 aktivno zaraženih, kao i da su na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice zbrinuta 63 bolesnika. Nadležni kaću da hospitalizovani uglavnom, imaju težu kliničku sliku – obostranu upalu pluća, kao i da je najviše obolelih u populaciji 40 i 50 godina. Inače, zbog povećanog broja oblelih, u Opštoj bolnici u Boru su osim grudnog i internog, od nedavno je i odeljenje neurohirurgije u kovid režimu. 

U kladovskoj opštini prisustvo korona virusa potvrđeno je kod sedam osoba, a kako je izlečeno devet bolesnika to je broj aktivno zaraženih u blagom padu. Na teritoriji ove podunavske opštine je aktivno pozitivna 121 osoba. Od početka epidemije na teritoriji opštine Kladovo virusom je inficirano 2.417 osoba, izlečene su  2.204 osobe, a od posledica korona virusa preminula su  92 pacijenta.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdnapek testirano je 38 osoba, a pozitvno na virus bilo je pet. Izlečenih 17 bolesnika, doprinelo je da broj aktivno zaraženih padne na 83. Među obolelima i dalje prednjače nevakcinisani kojih je 58, a što se starosti tiče najbrojnija je kategorijaod 25 do 49 godina koji čine četvrtinu aktivno pozitivnih. Smanjuje se i cifra hospitalizovanih u kovid bolnicama u kojima je sada devet pacijenata iz majdanpečke opštine, a poslednjeg dana septembra bilo ih je 20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari