Andreja Golubović iz mesta Brnjica, Opština Golubac, okončao je sebi život pucajući sebi u glavu. On je u utorak oko 18.30 u dnevnoj sobi porodične kuće, dok je sedeo na dvosedu, prislonio cev pištolja marke CZ-M57, za koji je posedovao urednu dozvolu, sebi na slepoočnicu i opalilo. Čuvši pucanj, njegov sin utrčao je u sobu, gde je ugledao svog oca kako leži u lokvi krvi pored dvoseda, sa pištoljem u ruci. Pošto je Golubović još davao znakove života, ukućani su odmah pozvali hitnu pomoć, koja je u rekordnom vremenu došla na lice mesta. Još živog Andriju osoblje golubačkog doma zdravlja stavili su u sanitet i krenuli ka požarevačkoj Opštoj bolnici. Nažalost, tokom transporta ka bolnici Golubović je usled težine povreda izdahnuo.

Nakon urađene parafinske rukavice, kojom je utvrđeno da se radi o samoubistvu, telo je predato porodici radi sahrane. Samoubica, kako saznajemo, nije ostavio nikakvo oproštajno pismo, niti je nagoveštavao da će sebi da presudi, pa se motivi ovog samoubistva ne znaju. Prema priči meštana Brnjice, sada pokojni Andrija u poslednje vreme povukao se u sebe i retko je sa okolinom komunicirao. Oni sumnjaju da je bio u depresiji zbog porodičnih i poslovnih problema.

Inače, u poslednjih mesec dana u Braničevskom okrugu ovo je osmo samoubistvo. Prethodna sedam samoubistva izvršena su, isključivo, vešanjem, dok je ovo bilo prvo koje je učinjeno vatrenim oružjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari