Jovana Joksimović: Prva novinarka Prve

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Ja njene intervjue smatram izrežiranim još od onog prvog. Oni služe farbanju etra navodnom slobodom medija i ničemu više.

    1. Mislim da grešite. Jedna je od retkih voditeljki, kojoj glava ne služi samo za frizuru ili za umetke, kojima maše kao kobila grivom, što je karakteristika većine voditeljki „pinkovske“ provenijencije. Uvek je dobro informisana i raspolaže solidnim znanjem, kao i interesovanjem, bez obzira na temu koja je tog dana aktuelna. Nije „mrtvo puvalo“, kakvih ima. Ume da postavi pitanje pri čemu to radi sasvim slobodno bez ikakvog straha. Što se tiče upadanja u reč, to je naša srpska bolest, pa od nje nije imuna ni Jovana. Volim osobe, posebno žene, koje ne liče na punjene guske. Uživam u programima koje ona vodi. Nikada kod nje nisam osetio da „naginje“ bilo kojoj političkoj opciji a za voditelja je to „alfa i omega“.

      1. Slažem se sa tobom skroz! Znam je profesionalno, radio sam sa njima jutarnji program. Radim kao realizator, znači direktno sa njom. Odlično radi svoj posao a u reč je morala da se ubacuje jer sa onom budalom ne možeš drugačije!!!

        1. Da je htela da bude pravi novinar postavili bi konkretno pitanje zasto je govorio da se korona ubija rakijom , i zasto je ljude pred opasnost od epidemije pozivao da trce u redove da daju potpise za izbornu listu. Ali ne, njeno pitanje je bilo da je ta konferencija bila optimisticnija nego danas i sve nesto naokolo, bojazljivo postavljeno pitanje, a tek njegov odgovor…kaze da je pozivao na odgovornost., klasican spin majstor , a svi se secamo kako se segacio. Pravi novinar bi ga saterao u cosak, ali Jovana radi po diktatu. Uostalom i njen muz cesto salje tvitove podrske Velikom vodji.

          1. Zar mu danas ne zameraju da „plaši narod“, svojim upozorenjima da, ako se ovaj narod ne uzme u pamet, predstoji zabrana izlaska u trajanju od 24 h?! Epidemija je, u vreme njegovog „šegačenja“ još bila u najavi, gospodoine?! Možda je trebao da počne sa zastrašivanjem još onda ali, uzimajući u obzir Vaše ponašanje danas, kao i ponašanje jednog broja gradjana Srbije, koje i ne interesuje korona virus već Vučić na kome se „oštri“ njihova „plemenita“ mržnja, ne bi se ništa promenilo. Kritikovali biste ga, svejedno, šta god uradio. Posao novinara, pravog novinara, nije da bilo koga „sateruje u ćošak“, nije da bude nevaspitan, arogantan i sugestivan, nije da zauzima stranu bilo čije političke opcije već da na kulturan i dostojan način postavlja pitanja, poštujući svoje sagovornike. Što se toga tiče Jovana je voditeljka „par ekselans“ za razliku od mnogih „kaldrmuša“ kojima je najvažniji fizički izgled i dužina suknje, nego materija o kojoj se diskutuje. Vaš problem je, ako smem da kažem, u tome što Vi u svakoj prilici, u svakoj situaciji vidite Aleksandra Vučića. Ne interesuje Vas šta govori, ne interesuju vas njegovi potezi, kao ni rezultati i namere. Vama su svi oni koji pljunu po njemi „in“, a svako, ko nije apriori protiv njega Vaš lični neprijatelj. Tipična, moram reći, nažalost, srpska „logika“.

        2. U potpunosti se slazem sa Vama. Steta sto svi za sebe smatramo da smo prepametni i da bi mi, da smo u situaciji, sve idealno uradili. Bravo Jovana.

      2. Vi iz Danasa, komentare navodnog Kneževića puštate po nalogu, ili ti glumite slobodo štampe.

        1. Moje komentare i „puštaju“ i ne „puštaju“ ali, u mojim komentarima nikada nisam tražio da se suprotna mišljenja zabrane, kako bih ja, na taj način, bio „u pravu“?! Bilo bi me sramota. To je malo degutantno i ispod nivoa svakog časnog čoveka. Zašto Vi, koji se izdajete za ljude liberalnih shvatanja, vi, čije su demokratske grudi poplavele od busanja, tražite da se zabrani nečiji govor ili, u ovom slučaju, komentarisanje?

          1. Ti si knezevicu jedan mucki provokator! Jebli te ceo sns/sps/ds i sve ostale politicke ljigavstine Srbije u tu tvoju prepametnu glavu! Demokratsku!

      3. Jovana Joksimovic je vrhunska novinarka! Uvijek me uspije oduseviti svojim pitanjima, cesto i reakcijama na odgovore nekih gostiju!

  2. BK Univerzitet??? Molim da u sledecem razovoru upita AV-a zasto nikad ne upotrebljava PRVO LICE MNOZINE:::MI , nego uvek i stalno PRVO LICE JEDNINE JA….JA. Hvala

    1. Zato što AV jeste ja, a ne mi, ukoliko zastupa svoje mišljenje, a zastupa… Da ne bude posle da smo rekli MI, a ne ON. Nije on ni engleska kraljica, ni patrijarh.

      1. Ali „JA sam“ kupio respiratore, maske, „delio pare“,….
        U tom kontekstu „JA“.

    2. Ona ima para da nemora da bude novinar,ali je pravi novinar.Ovi iz SNS-je mrze,ali mogu da joj pljunu pod prozor!

    1. Svaki komentar o voditeljki je suvisan. Postujem ja vase obrazovanje ali vasa profesionalnost je kalenic pijaca, Sta je rekao ovde sta je uradi tamo, to je proslo vreme, za razliku Predsednik vlada strucni timovi gledaju i rade dva koraka unapred. Kao i u drugim zemljama i nije bitno ko je sada predsednik ako radi u interesu naroda.,a vama je ocigčedno narod sporedna stvar, boitno je samo Vucic izadjite u javnost sa sugestijom predlogom pa makar nadjite malo ljudskosti dajte podrsku MEDICINSKOM OSOBLJU LEKARIMA VOJSCI VOLONTERIMA koji brinu o narodu za koji vas boli k…

      1. Htela je da pokaze svoju velicinu,kako ona moze pa i s predsednikom da razgovara s ‘ visine..Kome se ono moglo dopasti..smeje se i ns smesna i na tuzna i na ozbiljna i na neozbiljna pitanja,u svakoj emisiji koju vodi..trsko je to gledati

    1. @mina vulicevic. Gospodjo niste nista razumeli. Govorim ….ja cu pomoci Srbiji …Ja nedam itd. Srbija nije on. Srbija je narod. On je predsednik Srbije. Mi vlada Srbije Smo odlucili, itd

      1. Nije ni narod nego gradjani…
        Ti nemas narodna prava nego gradjanska prava.
        Narod je pocelo da zvuci kao neka supa. Sta je jednina od narod? Ti si gradjanin Republike Srbije. Samo jos da pocne da nam se obraca sa „Naaarode moooj!“

    2. Lepo je jednom rekla da pita kao sto bi narod pitao,da je njen stav drugaciji

  3. BK univezitet…koji to nije
    Emisija o ffilmu koja je srecom trajala 9-10 minuta, duze bi vec bolelo
    Prelazak na RTS uz blagoslov Tijanica i pomoc aktuelnog nevencanog partnera, no comment….Zapamtio sam te cuvene jutarnje emisije kao citanje novina i razgovore sa televizorom, na kome je izvestac iz susedne sobe…budalastina
    Prelazak na Roze fleku..trijumf karijere…
    sve posle ide ravnom linijom…prazno,povrsno, providno i banalno..kao i takvo *novinarstvo*…koje to nije

    1. Pa sad…bk, pink, partner…kakve veze ima ako dobro radi? Žena vodi jutarnji program dobro, jer je takav format (kratki prilozi i rubrike, gostovanja i vesti tj. kolaž), ali intervjue ne. I prošle nedelje je bila jednako „nesretna“ u razgovoru sa lekarima, a sad je to ponovila sa Vučićem. Potpuno je to drugačiji format u odnosu na jutarnji. Nadam se da će se popraviti. Ovako, teško je pratiti emisiju od njenih upadica i nekih potpuno nepotrebni komentara.

    2. Vidite da ste zapamtili emisije koje je vodila. Ona ostavlja trag da je ljudi pamte jer uvek slusa sagovornika kad daje odgovore i ucestvuje u razgovoru. Pojedine njene koleginice postavljaju pitanja kao na traci, neslusaju sta odgovara sagovornik i to sve u uspavljujucem tonu. Jovana je energicna zena. Mislim da nije nista rezirano.Nisu svi koji nerade na N1 Vucicevi ljudi. Ne sudite i ne delite ljude.

      1. Pa normalno da sam zapamtio…al sve.Novinar i urednik sam samo 30 godina.Nagledao sam se i naslusao svega.Smatrajte ovaj odgovor komplimentom Vama kao dami, inace ne trosim energij na praznu pricu postovana Draginja/po gramatici samo prvo slovo veliko/ Nek Vam je sa srecom takvo novinarstvo ***ko palanacka amaterska predstava.

        1. Ako si novinar i urednik 30 godina zbog čega se ne predstavljaš svojim imenom i prezimenom, nego kao (simptomatično!?) Pol Pot.
          Još ima nas koji pamtimo novinare iz tog vremena.

  4. Morate priznati da malo koja voditeljka poznaje kodeks oblačenja izuzev. Rtsa. Takođe i većina njih ima specifičan naglasak. Što se tiče jovane jedino je bila kulturna kada joj je milo đukanović bio gost. Sve druge je gledala sa visine pa i vučića. Nekultura. Neka bude drska u svojoj kući prema željku

    1. Voditeljke rtsa obično su obučene u jeftin svadbarski poliester i grozne krojeve, šminka takođe svadbarska, u proseku. Šta je tu tačno Vama vredno hvale?!

      1. Na Vaš ukus verovatno, veliki uticaj imaju one „kaldrmuše“ iz „Parova“ i „Zadruge“, kao i estradne „zvezde“ iz emisije „Ja imam talenat“? Voditeljke na RTS-u su jedine voditeljke o čijem odevanju brinu pravi modni sladokusci. Čak i one sa lošijim fizičkim izgledom odaju utisak pravih dama za razliku od „turko-folk“ nakarada sa ovih „ultraliberalnih“ TV kanala.

  5. U odnosu na druge novinare voditelje koji se „ukipe“ kada postavljaju izrežirana pitanja Vučiću, mislim da je Jovana bila odlična i na momente provokativna. To je jedan od boljih intrvjua sa predsednikom jer je morao da odgovara i na neprijatna pitanja koje mu sigurno ne bi postavljali novinari Pinka ili RTS-a.

  6. Sta je botovi?? navikli ste da se vasem vodji postavljaju „pitanj“ kao na Pinku? Jovana je odlican novinar i profesionalno obavlja svoj posao.

    1. Jovana je trećerazredni novinar. E, sad, to što smo mi evoluirali u mrak u kome su nam Bećkovićka i ova stub slobodnog tv novinarstva, to je već naša bolna propast. Zna so ko su pravi novinari bili i ostali. Ko ima malo obrazovanja i pameti, to mu je jasno.

  7. Voditeljka se veoma prepotentno ponasala I is svakog njenog pitanja se osecala mrznja.Umislila je da je „Neko“! Predsednik Vucic je pokazao svoju velecinu ,odgovarajuci na sva pitanja nevaspitane voditeljke.Jovana je bula JADNA!!!

      1. Molimo Bojanu Lekic se vrati na male ekrane i da negde zapocne svoju emisiju!

    1. Stekao sam utisak da ga je baš dobro uzdrmala svojim pitanjima koje je on nazvao kontradiktornim. Time je pokazao da ne shvata da postavljanje pitanja nije podrška nekom stavu, već je to prosto pitanje.
      A ne znam ima li veze to što mu odjednom nije dobro sa ovom emisijom.
      Što se Jovane tiče, rekao bih da je pokazala da je izuzetan novinar i voditelj.
      Čuj, bezobrazno upada u reč. Pa, ako sagovornik na postavljeno pitanje krene naširoko da priča o nečemu što ga niko nije pitao i nikoga ne zanima, valjda je normalno da ga prekineš i vratiš u okvir teme.

  8. Ne razumen, pa ona mu nije postavila ni jedno pravo pitanje. Čuj, vrhunac kritike i slobode je kad kažeš AV da ga ne razumeš. Ako je tako gasimo svetlo.

  9. Jovana i novinarstvo.
    Molim vas, budimo realni. KAd kazem „novinar“ ja pomislim an Tijanica, Tirnanica, Georgijeva, Brankicu….

    Novinar nije samo neko ko cvrkuce pitanja i glumi, novinar je neko ko upozna materiju, postavi prava pitanja i podpitanja.
    Novinar je elokventan, zna gramatiku, imao samopuzdanje i (ne)kulturan je na prefinjen nacin ako sagovornik to zasluzuje.

    Kakva Jovana i Srdjan, pokusao par puta da gledam njihov jutarnji program i brzo sam promenio kanal.

    Mozda nisu oni krivi, jer niti su prosli neku novinarsku skolu, niti ima ko na TV Prva da ih nauci necemu. A ni oni sami nisu skloni usavrsavanju, tu su da odrade tih par sati, prime platu i tako povremeno glumataju.

    Mislim da u danasnje vreme pravi novinar, zapravo nebi ni intervjuisao Vucica, jer taj odavno nema sta da kaze narodu, odavno ne daje konkretne odgovore, sve su mu drugi krivi, vredja svakoga ko nije iz SNS-a, pa u tom smislu, o cemu zapravo i mozes da pricas sa predsednikom?

    Koja njegova izjava se odrzala, koje obecanje je ispunio? Koja je svrha tog intervjua?

    I kad su vec tako „dobri novinari“ sto ne pozovu strucnjake, eksperte, koji zaist amogu nesto kvalitetno da kazu o trenutmnoj situaciji, i socijalnoj, i zdravstvenoj i politickoj, i ekonomskoj. Nema toga na TV Prva, pa da zakljcim, ni jedan ozbiljan novonar trenutno ne bi radio na TV prva, a oni koji sada rade, u najmanju ruku nisu novinari.

    Novinar je zanimanje, ako i lekar koje zahteva zav rsen fakultet i znanje, a Jovan i Srdjan, najvise mogu da budu prezenteri – samo da prezentuju ono sto neko drugi pripremi, sto se vrlo verovatno i desilo u ovom slucaju.

    1. Ne pise se podpitanje nego potpitanje. Srdjan i Jovana su dve razlicite osobe. Jovana je, za mene, vrhunska novinarka iz kategorije novinara Insajdera. Politicki smo na istoj strani.

      1. Hvala na ispravci.
        Ukusi su razliciti, postujem da je vama Jovana sjajna novinarka, alil ja nikao ne mogu da je stavim u grupu prekaljenih novinara tipa Danice Vucenic, Ljubice Gojgic, pa i Nebojse Cosica i drugih koji su svoju karijeru gradili od ulice, do nacionalne frekvencije.
        Kao sto rekoh, ona nije novinarka, pre voditeljka ili prezenterka.
        Mozda je problem do mene, jer ja od svakog ocekujem vrhunski profesionalizam, ali to je danas jako tesko naci u srpskim medijima.

    2. Tačno! Kada čujem reč „novinar“ obično pomislim na dobri stari studio B pokoj mu duši 🙁

  10. bravo jovana. imas petlju kakvu nema nijedan ministar a kamoli novinar. pitanja i odgovori uopste nisu vazni, jer vucic ivek odgovara na pitanja koja nisu postavljena

    1. Tako je kratko i jasno! Ni nalik na onu uštogoljenu sa RTS-a koju vodi, valjda se zvaše Kovačević , koja dovodi skoro uvek iste a emisije unapred izrežirane i beznačajne da se ne pamte kao ni njeno ime!

  11. Svaka čast Jovana oni koji te kritikuju zna se ko su i ciji su

  12. Gledao sam ovaj intervju(AV cim se pojavi menjam kanal) samo zbog g.dje Joksimovic,predpostavljajuci da ce biti u njenom stilu,a bilo je sasvim dovoljno da shvatim da je i ona dovoljna da obori AV,U situaciji otvorenih medija on bi pokazao ne samo da je tanak nego da je i gluplji nego sto mnogi misle.

    1. Slazem se, ima mnogo dobrih novinara koji bi blokirali njegove tirade tipa ja ti pricam svoju prica, a ti pitaj sta hoces. Sigurno je Jugoslav Cosic jedan takav, a nikako to nisu „Goca“ Uzelac, niti „postovana Barbara“ to „jedno divno dete, znam je licno“, ali to vec i ne pripada dobrom novinarstvu.

  13. Znaci, zena nije glupa, kao neki komentatori njenog „bezobrazluka“. U SLO kruzi ovaj snimak, svi crkavaju od smeha. Predsednik „nasao“ pare. Drzava kod vas ne zna u svakom momentu koliko para ima na volju? Kao da je nasao neki kofer na ulici to ispadne, po tome kako je pricao.

  14. Gordana Uzelac i Mara Dragović bi to bolje. One to unapred tečno savladaju da sve klizi kano dijareja. To je već uigran tim. Predsednik im iz pogleda vidi i zna koje je sledeće pitanje. Tako se to radi kad se dobro uvežba.

  15. Ona je sjajna i potcenjena novinarka,koja ume sa Aleksandrom Vučićem.On je naporan čovek(blago rečeno)koji ima običaj da se svađa sa novinarima,na šta ona ne obraća pažnju,što je ispravan pristup.Vidim da ga se novinari plaše,što je verovatno izazvalo začuđenost.Njen stav „baš me briga“.Čak se nije ni prepirala sa njim,već mu postavila sva bitna pitanja.

  16. Odlaskom na Pink je dosta rekla o sebi, taj program sa Srdjanom i Jovanom mi je bas bio nekako sav sterilan, ali moram reci da se u skorije vreme trudi da manirom dobrog novinara dodje do istine. Primer mi je nedovno gostovanje gospodina Jurica. Upravo sam pregledao intervju sa Vucicem i zbilja sam pozitivno iznenadjen. Nije nevaspitana i ne upada sagovorniku u rec, osim kad on izbegava konkretne odgovore na konkretna pitanja. AV je navikao da se samohvalise i da prica ono sto ga niko i ne pita ili sto ga pitaju novinarke a`la Barbika. Na momente mi je licila na novinarke sa N1, mislim da je neocekivano solidno uradila posao i da ce mozda nesto i osetiti na svojoj kozi, ukoliko to nije nagovestaj zaokreta na TV Prva, mada sumnjam.

    1. Nagoveštaj zaokreta na TV Prva ?
      Ili, namešteno da izgleda kao zaokret – zbog sticanja kredibiliteta u narednom (izbornom) periodu ?
      Što se nje (Jovane) tiče, ne verujem da nanosi štetu porodičnom biznisu , a g-sin “ Lane moje“, ima baš ozbiljne biznis planove sa medijima !

      1. ..@ Sojer tako je, ljudi i dalje padaju na fol, ako se situacija u Srbiji meri time ko je postavio pravo pitanje to je dokaz da smo potonuli skroz, a ne tako davno to je bilo normalno.

  17. Kada ce ljudi nauciti da se samo cetiri negacije u nasem jeziku pisu zajedno ? NECU, NISAM, NEMOJ i NEMAM !
    Sve ostale pisu se ODVOJENO !
    Ponavljajte dok ovaj poluobrazovan svet to ne nauci jer vecina pravi tu gresku .

  18. Nekada sam rado gledala voditeljku.Medjutim,postala je arogantna,prepotentna,bezobrazna.Uzvezdila se.Sagovornike ispituje kao policajac,često netaktičnao.Primer,Igor Juric.Vucic je pustio da „talasa“svojim kontradiktornim pitanjima a ona je glumila Orijanu Falaci.Jutarnji program gledam samo kada je Srdjan, a Irinu na Pinku obavezno,pametna,skolovana,spontana,prosto leči gledaoce.

  19. Gledao sam intervju na YouTube u Becu. Mislim da je dobro obavila posao. Sto se tice zamerki, da je Vucicu upadala u rec, mislim da je tu upravo poenta. Njega ko pusti da prica bez da ga prekida, dobice monolog.
    Pozdrav iz Beca sa 10200 inficiranih, 55.000 testiranih i 120 preminulih

  20. Muamer Zukorlic nju fino svaki put spusti na zemlju. Bezobrazna jeste ali je ipak sposobna zena.

  21. Gospođa Joksimović je pokazala način razgovora, kakav građani nikako ne bi trebali prihvatiti, nekulturna, nevaspitana, nadobudna. Ljudi, zar se tako razgovara sa predsednikom države?
    Ima kulturnih novinara, ali oni od ovih nekulturnih, nikako da dođu do izražaja!

  22. Dopadaju mi se vaši tekstovi, udaraju pravo u metu. Svi pričaju o nekoj pomoći, ja sam danas dobila prvu i verovatno jedinu pomoć u životu. Pomoć od neke ženice iz Vlasotincu, odakle sam i ja. Pomoć tegla meda pekmez, zimnice, soka… Ja sam nepokretna, živim sa 85-o godišnjom majkom koja je sem godina, dementna, teško pokretna.
    Pomoć imamo jedino od žene koju plaćamo, izborila se sama za propusnicu da bi u ovo bezumno vreme dolazila da nam pomogne.
    Pare nestaju, imam ih zaključno sa novembrom, šta nakon toga….
    Da zarijem nož sebi u grlo lakše će mi biti, ali kako ću sa majkom….
    Pozdrav Tatjana

  23. Smatram da Jovana nije imala elementarnu kulturu u konverzaciji i pitanja su joj bila provokativna ,dvosmislena ,kontradiktornà i bila ie agresivna(kao da je u pavu?) I videlo se da su pitanja bila spremljena ,od neistomisljenika -podmetnuta (mozda od strane opozicije) ?Ne bi li pred auditorijumom visemilionskim ,doveli presednika u konfliktnu ili zbunjujucu situaciju i to u ovom kriznom vremenu ,sto nije korektno ni profesionalno!

  24. Ja sam to isto tekl da treba da nauci da vofi konverzaciju i ne upafa u reci.Kao i danas 01.04.

  25. O njenim ispadima ,glupostima za jednog novinata u opsze ne obracam paznju da joj nije S Prfojevica ne bi znala nista

Ostavite komentar


Društvo

Bodrožić: Stanje u našim medijima već je jalovište, slučaj Tamare Skrozze najnoviji dokaz 10

Bodrožić: Stanje u našim medijima već je jalovište, slučaj Tamare Skrozze najnoviji dokaz

Protesti širom Srbije protiv iskopavanja litijuma tretiraju se u medijima sa nacionalnom frekvencijom kao i do sada - minimalizuju se, a kada narodno nezadovoljstvo ne može da se sakrije od javnosti, onda se kriminalizuju oni koji na protestima govore, ocenjuje predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić. Stanje u našim medijima, ocenjuje, već je jalovište i jedan od razloga zašto živimo ovako, a slučaj Tamare Skrozze poslednji je u nizu koji na to podseća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.