Jovanović: Izgleda da je Vučić odlučio da padne na temi litijuma 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Skupštinski Odbor za zaštitu životne sredine održao je danas sednicu i pored toga što nije imao kvorum, jer su izostali članovi iz vladajuće koalicije, a tačka dnevnog reda o kojoj je trebalo da se raspravlja bila je narodna inicijativa o trajnoj zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora, koju je potpisima podržalo 38.000 građana.

Predsednik Odbora Aleksandar Jovanović rekao je da poslanici vladajuće koalicije već po ko zna koji put beže od te teme i ignorišu 38.000 potpisa, jer predsednik Skupštine već dugo izbegava da je stavi na dnevni red, na šta je obavezan po Ustavu.

Oni znaju od čega beže, konstatovao je Jovanović.

On je ukazao da je kršenje Ustava teško krivično delo, kao i da „treba biti mnogo hrabar da kriješ potpise građana Srbije“.

Izgleda da je Aleksandar Vučić odlučio da padne na ovoj temi, smatra Jovanović.

On je optužio vlast da je napravila sveopšti napad na prirodne resurse Srbije i naglasio da je ta tema važna kao i Kosovo.

Vučićevi pajtosi odlučili su da otmu građanima Srbije prirodne resurse. Naš posao je da ovu pljačku sprečimo kako znamo i umemo, poručio je Jovanović, uz ocenu da će, ako će nešto okupiti opoziciju, i levu i desno, to biti pitanje životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari