Jovanović: Ne može nam se skinuti odgovornost za Srebrenicu 1Foto: Twitter / @LDP

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i ove godine je prisustvovao obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Jovanović je u Potočarima istakao kako je problem „nespremnost vlasti da nakon 22 godine kaže ono što mora reći i vode politiku koja se mora voditi pritisla svakog čoveka više nego sva ova brda oko Srebrenice“.

„Vlasti se menjaju, društvo ide nekim svojim putem i naravno da na njega utiču odluke i ponašanje onih koji vode Srbiju. Pogrešio bih kad bih rekao da promena u Srbiji nema, ali previše sporo sve to ide. Generacije su odrasle s jedne strane uz osećaj velike nepravde, tu mislim na Bošnjake, a s druge strane s hipotekom ratnog ludila devedesetih i neodgovorne politike koja je ovde doživela slom uverena da ubijanjem više od osam hiljada ljudi zapravo pobeđuje“, rekao je Jovanović.

Dodao je i da je to „genocid, i nema tog suda koji svojom presudom može skinuti odgovornost, teret i obaveze mog naroda da se suoči sa onim što se ovde desilo jula 1995. godine, i dolazim zbog toga“.

On je izrazio nadu da će se u Srebrenici uskoro pojaviti zvanični predstavnici Srbije i Republike Srpske i uraditi svoj deo posla na pomirenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari