Jovanović: Podrška festivalu Mirdita 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Smatram da je dobro što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo okupljanje pristalica Srpske radikalne stranke na mestu gde Inicijativa mladih za ljudska prava danas organizuje festival „Mirdita, dobar dan!“, izjavio je lider LDP Čedomir Jovanović.

„Nasilje na koje već nedeljema poziva Vojislav Šešelj izraz je njegove nemoći i želje da po svaku cenu okupira javni prostor, stalno praveći skandale i pozivajući na linč onih koji drugačije misle od njega“, rekao je Jovanović u pisanoj izjavi.

„Danas, međutim, na mestu gde će Žandarmerija stajati treba da bude i Hitna pomoć, kako bi Vojislav Šešelj konačno bio zbrinut u ludnici koja dalje treba da vodi računa o njemu i njegovom ponašanju“, smatra Jovanović.

Festival „Mirëdita, dobar dan!“ je prilika da oni koji vode ovu zemlju pokažu drugačiji odnos prema pitanju saradnje i povezivanja Srba i Albanaca i zato je važno da otvaranju prisustvuju predstavnici republičke i gradske vlasti i podrže okupljanje mladih ljudi iz Prištine i Beograda, poručio je Jovanović.

On je istakao da je jedini greh organizatora festivala to što su se drznuli da u današnjem vremenu organizuju druženje mladih koji razgovaraju o kulturi, umetnosti, budućnosti.

Obaveza svakog pojedinca je da im u tome pruži podršku, jer odbrana slobode je nešto oko čega nema ni kompromisa ni razgovora, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari