Znatno oslabljena reprezentacija Srbije pokušaće tokom vikenda u niškom Čairu da načini iznenađenje i savlada selekciju Slovačke u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa. Selektor Dejan Vraneš svoju taktiku mora da bazira na kvalitetima Bojane Jovanovski, Vesne Dolonc i Aleksandre Krunić, pošto su zbog povreda odbile poziv dve najbolje srpske igračice Ana Ivanović i Jelena Janković. Prvi meč počeće u subotu u 14.00 kada će se Bojana sastati sa Danijelom Hantuhovom.


– Očekuje nas težak i uzbudljiv vikend. I pored povreda koje nas muče, imamo obavezu da se pred našim navijačima predstavimo u što boljem svetlu i damo sve od sebe kako bi došle do tri neophodne pobede. Osećam se malo bolje i iskreno se nadam da ću biti u stanju da odigram dobro tokom čitavog susreta i donesem poen našoj reprezentaciji. Verujem da će, kao i prošle sezone, snaga tima biti jača od problema koje svaka od nas pojedinačno ima i da ćemo se u nedelju svi zajedno radovati – optimista je Jovanovski, koja je zbog povrede leđa poslednjih nekoliko dana trenirala smanjenim intenzitetom.

Program prvog dana takmičenja zatvoriće Vesna Dolonc i Dominika Cibulkova. Vesna je rođena u Moskvi, a meč protiv Cibulkove biće joj prvi pod zastavom Srbije. Za nedelju su planirana tri meča. U podne će se sastati Jovanovski i Cibulkova, potom će snage odmeriti Dolonc i Hantuhova, a poslednji duel trebalo bi u dublu da odigraju Dolonc i Aleksandra Krunić sa jedne, odnosno Magdalena Ribarikova i Jana Cepelova sa druge strane. Selektori imaju pravo da promene igračice sat vremena pre početka meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari