JPPS: Do pet centimetara snega na putevima širom Srbije 1Foto: JKP Šumadija

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ (JPPS) saopštilo je danas da na putevima svih kategorija širom Srbije ima do pet centimetara snega, da su kolovozi mokri, kao i da su gužve moguće na putevima I reda.

Kako se navodi u saopštenju, snega ima na putevima oko Šapca, Valjeva, Loznice, Paraćina, Zaječara, Surdulice, Čačka Ivanjice, Požege, Arilja, Kruševca i Novog Pazara, kao i na prilazima planini Kopaonik.

Neprohodni su sledeći putni pravci između Odvraćenice i Prekog Brda na Goliji i između Prokuplja i Zlate, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na putnim pravcima preko Divčibara, Golije, Kopaonika, Goča,  Mačkovog kamena, Stolica, Proslopa, Ive, Šljivova i Mravinjaca.

Sitnih odrona, kako se navodi u saopštenju, ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše na Đerdapskoj magistrali, klisuri Korenatac, Babinom Zubu i u klisuri Bovan.

Iz JPPS su savetovali vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, kao i da, ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari