Jugoslav Ćosić: Osnažujemo živi program

Želja news tima je da N1 bude objektivan i nezavisan medij. Tu je da otvori svoj medijski prostor za najširi spektar političkih, društvenih i kulturnih ideja uprkos očito prisutnoj isključivosti u društvu
Mali ekran: Direktor programa N1

Ostavite komentar


  1. N1 je možda objektivniji od RTS-a ili Pink-a, ali zar je to teško? Objektivnost sigurno nije cilj g.Ćosića, jer da jeste, neki novinari ne bi radili na N1. Na N1 Hrvatska ako ste Srbin, ne možete da pišete. Moj primer vam je najbolji crno na belo. To je objektivnost? Upozorio sam g.Ćosića, da N1 ide u pogrešnom pravcu, ali on definitivno zna da je tako. Razumljivo je da je jako skupo za N1 da bude objektivna, ali ako je već tako, bolje je da ćute. N1 BiH objavljuju tekstove na hrvatskom ali na sprskom nema šanse (kad im pošaljem na hrvatskom objave, kad im pošaljem na sprskom jeziku ne objave). Posle se postavlja pitanje zašto Srbi ne vole BiH. Nije meni uopšte problem da pišem na hrvatskom, ali mi je problem kad sprski jezik nema ravnopravni status na N1, i novinari koji su Srbi. To znači, ako si Srbin možeš sam da pišeš za N1 Srbija? Jel tako? Svim kolegama koji planiraju da pišu, ili rade za N1, mogu da preporučum urednika portala N1info.com Nikolu Stojića, on je veliki profesionalac, ali to nisu ostale kolege na N1, a posebno nije g.Ćosić, koji mi je dugo godina bio uzor u novinarstvu. Samo da me neko pogrešno ne razume, Hrvati rado čitaju i tekstove na sprskom, i tekstove na hrvatskom sprskih autora, ali i moje tekstove, ali politika N1 Hrvatska nije blagonaklona prema novinarima iz Srbije. Moja iskustva su ponižavajuća. Admini na N1 Hrvatska su sami pisali i objavljivali uvredljive komentare na moj račun. Zar je N1 Hrvatska objektivna? Ali zato u Hrvatskoj imaju bedan rejting. U Srbiji, gde se sve televizije ponizono klanjaju genijalnom Vučiću, N1 bez mnogo muke može da bude najobjektivniji. Ili bolje reći N1 je najmanje loša TV stanica od loših. Da li je to uspeh? I opet da me neko ne razume pogrešno, meni je kao Srbinu u Osijeku, Zagrebu, Puli ili Rijeci odlično. Godinama putujem, i nisam imao nikakvih problema. Čak mi policija kad vidi da sam iz Srbije progleda kroz prste. Na granici me hrvatski carinici pitaju a zašto ste ostali u Osijeku samo 2 dana, zašto niste 4? Srpski i hrvatski političari raspiruju mržnju. To još bolje čine novinari. Hrvatski, ali i naši. N1 umesto da doprinese da se narodi na ovim prostorima bolje razumeju, oni čine suprotno. Ali zar zato nije napravljen N1?

  2. Svaka čast. Vi ste sada jedina objektivna i normalna stanica. Do skoro je to bila i RT Vojvodine dok je nisu okupirali naprednjaci.

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.