Jugoslavija na današnji dan slavila Dan mladosti

Kuću cveća u Beogradu i rodno mesto Kumrovec u Hrvatskoj danas će posetiti brojni poštovaoci Titovog lika

Ostavite komentar


    1. SFRJ je bila najuglednija,najcenjenija,najotvorenijs I najbezbednijs zemlja na svetu,a u njoj su ziveli narodi Koji su imali slobodu I svaki covek je bio postovan I mogao je da iznese svoje misljenje u svojoj radnoj organizacija,na zboru gradjana I dr.a sada nakon izbora,sva prava gradjana se gase,savremeni smo ROBOVI !

      1. U kojoj si to državi živeo,ja se sećam da se išlo u inostranstvo jer ovde nije bilo posla,fabrike su bile prepune administracije a od te države su ostali dugovi do 2050 godine.

        1. Dugovi su ostali jer se u Srbiji puno kralo i finansirali bezvezni ratovi 90.godina. Koliko znam Slovenija i Hrvatska su vratile dugove iz SFRJ.

        2. Naravno, da se isloi u inostranstvo. Pa nismo mi Svedska bili tada. A sto se tice dugova, neuporedivi su dugovi tadasnji sa sadasnjima. Danas su u svim republikama visestruko veci. Tonemo svi polako. Cak i ovde u SLO nisam bas siguran, sta se desava.

  1. Takodjer i od mene-hvala mu zabezbrizan zivot u najlepsoj drzavi SFRJ!

  2. Dok se slavio Dan mladosti, bilo je prosperiteta (privrednog, ekonomskog , socijalnog) bilo je sloge među ljudima, nije bilo brutalnog kriminala, jednom rečju bilo je dostojnog života. Večna slava Maršalu J.B. Titu.

    1. Jugoslavija imala je 18 mlrd duga, a Slovenci koji su poceli rat protiv Srba i Jugoslavije danas imaju 46 mlrd duga.

      1. Jugoslavija je bankrotirala 82′ samo vama to još niko nije rekao očito.

      2. Slovenci poceli rat protiv Srba i Jugoslavije? Gde se ti krijes, da te ne otkriju, genije?

  3. Druga Jugoslavija je temeljena na lažima. Slavljene su lažne pobede iz Drugog svetskog rata, lažno bratstvo i jedinstvo, lažno radničko samoupravljanje, lažna solidarnost i jednakost, pa na kraju i lažni datum Titovog rođenja. Na žalost i danas se mnogi se simpatijama sećaju te totalitarne tvorevine i željno čekaju nekog novog čobanina, koji će nas voditi.

    1. Danasnja totalitarna drzava u kojoj je takodje sve kobajagi, zajedno sa zivotima koje zivimo, vam je draza? Pozoriste u kuci ili Zadruga? Neven ili Parovi? Svetski sampioni ili zgubidani po kladionicama? Taj „coban“ jeste bio diktator ali ne vise od Fridriha I , Marije-Tereze ili Petra I Velikog. I razumeo je svet u kojem je ziveo. Mesovitih brakova i nas upisanih Jugoslovena je bilo sve vise. Vi, koji ne volite totalitarne tvorevine ukinuli ste nas preko noci. Jugoslavija je prakticno postojala od 1945 do Osme sednice 1987-me, dakle samo cetrdesetak godina. Pamet, lepotu i pravdu od 1990-te do danas i slepac vidi. Za desetak godina, kad se trajanja izjednace, videce se jos i bolje.

      1. Odličan odgovor.
        Srećan vam dan mladosti, ostanite taki večito u srcu.

    2. AV je taj tvoj novi cobanin koji upravo SADA vodi ovu nesrecnu zemlju. Pa i nije bilo sve lazno kao danas.

  4. Nisam bas cenio Broza, ali ovaj koji danas vlada, mogao bi da mu cisti cipele.

    1. Najnormalniji stav među svim ostrašćenim komentarima, sa obe strane.
      Tada nismo bili ni najbolji, ni najgori, daleko od toga. Bili smo prosek, ali sada smo dno, pa nam se čini da je bilo sve idealno.
      Da je bilo tako dobro, i Amerika i Engleska bi bila zemlja proleterska.

    2. Ne, ne bi mogao ni da mu čisti cipele jer je i za to potrebna neka veština, a verovatno bi mu odmah ukrao pertle.

  5. Slava mu večna,a koliko je bio cenjen ,poslednju poštu odao mu je ceo svet.Samo domaći primitivci žele ga ocrniti kako bi sebe prikazali u dobrom svetlu. Imali smo sve a sada imamo ove Sivone ( izvini domsća Stoko)

  6. Slava mu večna,a koliko je bio cenjen ,poslednju poštu odao mu je ceo svet.Samo domaći primitivci žele ga ocrniti kako bi sebe prikazali u dobrom svetlu. Imali smo sve a sada imamo ove Sivonje ( izvini domsća Stoko).

  7. One crvene zvezde na fotografiji koje su se tada neizostavno isticale u nasem listu, tada zvanom Borba, su iste ove zute evropske koje nam se Danas svakodnevno vrte oko kontuziranih glava…

  8. …i onda su narodi i narodnosti dobili što su hteli
    da im životima upravljaju narko karteli!
    da su je voleli sačuvali bi je i do dana današnjeg…
    a ne s očima krvavim odmah po naređenju svojih
    nac vođa krenuli da progledaju jer su bili u mraku…

  9. Tada se nije znalo za vize, nije se znalo za kupovinu diploma, nisu se zakazivali lekarski pregledi, nije bilo nezaposlenih, nije… Tada je narod bio veseo, ljudi su se smejali.

  10. Koliko god mrzeli i YU i Tita, svoj civilizacijski maximum smo doziveli, bas sa njim. I to je po meni najbitnija stavka. Svako ima i negativne osobine, s kojima dodju i negativna dela, pa i on. A to, sto ste se kleli u njega, a preko noci zamenili njegov lik za budalu, koja nas je odvela u rat, to bas retko pominjete. Cak sam i primetio, kad idem u SRB, da je tesko naci bilo koga, ko bi javno priznao, da je ikad glasao za Slobu. Ista sudbina ceka i ovog danasnjeg verovatno. Odbacite jih ko krpe, a prvo se kunete u njih do neba. A tako je lako biti i realan. Ali to vam ne ide od ruke, prosto. Mora uvek neki haos, inace vam je dosadno, izgleda.

    1. Da,da Sloba je počeo rat u Sarajevu i Mostaru sram ga bilo.Što ste napali JNA,jedino što je ostalo od Broza???

    2. Jugoslavija je šargarepa na štapu za srbe bila namenjena,vi ostali ste pola veka planirali svoja otcepljenja, srbi se opijali jugoslovenstvom. I dan danas , gledajući komentare, vidi se da
      su 90 % glupih jugoslovena ustvari glupi i naivni srbi.
      Vi ostali, sad kad je sve prošlo po vašem, mozete i dalje da nastavite da se pravite da vam je stalo do jugoslovenstva al preko srpskih ledja.Bas me zanima koliki je procenat slovenaca koji se izjasnjavaju kao jugosloveni?
      Verovatno nekih 0,001 % …

      1. Ko nam je danas kriv za neslogu unutar Srbije?
        Juge višše odavno nema.

  11. To se više ne slavi u Srbiji jer su mladi već otišli iz Srbije,uskoro će ovde ostati samo mi penzioneri.

  12. Cuvajte se imperijalizma,cuvajte se imperijalizma.Ovo je koristio u svakom govoru.Naravno u to vreme sam bio dete i nisam shvatao sustinu tih reci ,ustvari sve mi je to bilo smesno.Sad mi naravno.nije smesno,shvatam sta je to imperijalizam.Rio tinto,Zidjin,ling long…

  13. Zlatica Broz (komentar Tita na njen loše urađen zadatak u gimnaziji): “Ako možeš ispravi grešku, ako ne možeš nauči se na njoj”. Za razlku od „naših“ vladara (političkih, verskih) koji za 1000 g nikada nigde nisu pogrešili; Proces učenju na greškama, kako je to slikovito izrekao Karl Poper, važe za čitav živi svet „OD AMEBE DO AJNŠTAJNA“ važe – i za naš čulni sistem, građansko društvo – a mi bi smo dodali – jedino ne važe u hibridnim sistemima koji se oslanjaju na despotsku tradiciju kakva je Srbija.

  14. Druze Tito, srecan ti rodjendan, dje cuo i dje ne cuo! Hvala ti za moju bezbriznu mladost, besplatno lecenje i obrazovanje. U tvoje vreme smo mi bili neko i nesto.

Ostavite komentar


Društvo

Da li SNS koristi atentat na Trampa u propagandne svrhe? 10

Da li SNS koristi atentat na Trampa u propagandne svrhe?

Nakon atentata na bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, funkcioneri Srpske napredne stranke i provladini mediji su, kao i posle napada na premijera Slovačke Roberta Fica, u fokus stavili predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iznoseći tezu da se sličan scenario sprema i u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.