Jura: Na bolovanju, a dobila otkaz telefonom

Novi slučaj lošeg tretmana radnika u komapniji Jura

Ostavite komentar


  1. Dođe mi da zaplačem, možda iz nemoći, možda iz besa, ne protiv menađmenta Jure (može im se), već zbog beskrupuloznih laži i demagogije premijera, a koje ovaj narod guta.

  2. Po Zakonu niko ne moze dve godine da radi na odredjeno. E, tu za poslodavca Zakon NE VAZI! Ali zato VAZI kada nekog bolesnog treba oterati. Bas je lepo nas sveznajuci premijer SVE zakone uskladio sa onima koje je u svojoj PRVOJ kampanji prozvao tajkunima i obecao da ce se protiv njih boriti. Dakle za njega su glasali najsiromasniji, a on cini usluge najbogatijima! I van svake pameti ta nesrecna sirotinja mu jos uvek veruje.

  3. U pitanju je naš zakon, mi smo ga smislili i napisali. Ako znate korensaki potražite preko interneta informacije kako kod njih zakon reguliše ovakve slučajeve. Iznenadićete se.

  4. Iz zakona o radu, član 37:
    "Ako je ugovor o radu na određeno vreme zaključen suprotno odredbama ovog zakona … smatra se da je radni odnos zasnovan na neodređeno vreme."

    U istom članu zakona stoji i sledeće:
    "…ugovor o radu na određeno vreme može da se zaključi:

    1) ako je to potrebno zbog zamene privremeno odsutnog zaposlenog, do njegovog povratka;
    2) za rad na projektu čije je vreme unapred određeno, najduže do završetka projekta;
    3) sa stranim državljaninom, na osnovu dozvole za rad u skladu sa zakonom, najduže do isteka roka na koji je izdata dozvola;
    4) za rad na poslovima kod novoosnovanog poslodavca čiji upis u registar kod nadležnog organa u momentu zaključenja ugovora o radu nije stariji od jedne godine, na vreme čije ukupno trajanje nije duže od 36 meseci;
    5) sa nezaposlenim kome do ispunjenja jednog od uslova za ostvarivanje prava na starosnu penziju nedostaje do pet godina, najduže do ispunjenja uslova, u skladu sa propisima o penzijskom i invalidskom osiguranju."

    Plašim se da je u ovom slučaju poslodavac neosnovano zloupotrebio mogućnost sklapanja ugovora ““na odredjeno vreme““ i da je zakon ipak na strani Violete Petrović.

    Njoj želim brz oporavak a mi ostali – pamet u glavu!

  5. Muka mi je više od svega. Pa i od Vas novinara koji ne smete da pišete o bahaćenju Naprednjaka po javnim preduzećima i državnim institucijama. Pa svi znate da je NBS na čelu sa JT sigurna kuća za Naprednjake. Pa samo od kako je došla zaposlila je 800 ljudi. Što ne postavite joj pitanje "Koliko je puta do sada isplatila nagrade Naprednim kadrovima?" i "Kako se postaje direktor od zaposlenog sa SSS za 3 godine"

  6. Ja nemam vise razumevanje za cudjenje ljudi kada vlast ne reaguje na ove ZLOCINE (nazovimo stvari pravim i jedinim ispravnim imenom konacno)! Dame i gospodo, ovo je drzava ne njenih gradjana vec stranih ambasadora i domacih tajkuna! Vlada nije Vlada nego skup u hijerarhiji najvisih suzanja krupnog kapitala (za likove poput nesretne Violete Petrovic potpuno je nebitno da li domaceg ili stranog). Aleksandar Vucic nije nikakav usrecitelj Srbije nego prvi medju slugama, ali ne Bogu, kao u Turskoj sto je sultan bio najvisi sluga Alahu, vec najvisi sluga krupnog kapitala i pljackaskog sistema! Kada vidim da se neko cudi tome, vise mi ga nije cak ni zao. Ne mora se vise biti ni elementarno informisan, treba samo pogledati oko sebe.

  7. Ovo je gore od robovlasništva. Robovlasnik je morao da se stara o robu i kad je bolestan i kad je star i nemoćan. Ovi ga samo šutnu na ulicu.

  8. Ovakve vesti najbolje pokazuju sistem u kome zivimo. Ovde ne prolazi demagogija, price o hiljadama novih radnih mesta, obecanja bez mere i pokrica, jer ovo je gola i surova istina. Pravo lice nase drzave i drustva u kome zivimo, a u kome su obican covek i radnik, nezaposleni i siromasani, stari i bolesni, prepusteni sami sebi! Puno je slicnih prica o zenama koje su ostale bez posla jer su htele decu i porodicu, jer su morale da se lece ili brinu o bolesnom clanu porodice. Srbija je postala dolina gladi, drzava bede i nepravde, u kojoj nam se servira (rezmiska) virtuelna realnost. Drazva je ponovo stala na stranu "Jure" i krupnog kapitala, kao toliko puta do sada. Pre dve godine (2014.) doneli su sramni Zakon o radu, kakvog nema u modernoj Evropi, a koji je od srpskog radnika napravio roba. Srbijom vladaju desnicari i lazni levicari, koje obican covek ne zanima, kao sto ih nije zanimao devedesetih.

  9. Mnogo je firmi sa ovakvim modelom ophođenja prema zaposlenima,a vi se uhvatili za Juru….Nije da ih štitim,ali ““““nešto je trulo u državi Srbistan““““

  10. Zakon o raduvje donet po hitnom postupku bez ikakve rasprave. Tako rade nasi domacini. Njima je bitno da sprovedu naredjenja

  11. Kako kaze ona narodna; "posle ……… nema kajanja". Da bi se uslo u EU, dobila demokratija, postigle demokratske i Evropske vrednosti 5. oktobra je izvrsen ajd da kazemo blago receno prevrt i demokrate su dosle na vlast. Pevane su pesme i dobijeno je salve pohvala. Reko sam tad, a to kazem i sad, Srbima ce demokratija i demokratski nacin rada i poslovanja izaci na nos. Dugo smo mi bili u socijalizmu da bi shvatili sta je kapitalizam. 35. godina ja zivim i radim kod privatnika na zapadu i znam sta je privatni sektor, a to zna i malo dete na zapadu jer od malena uci da radi i da se osamostaljuje, u 18. godina ili si na poslu ili na ulici, druge ti nema. Kod nas ne sina izdrzava otac penzioner, a ovaj biku moze rep da izcupa. Kaze nema posla, Laze. 50% poljuprivrednog zemljista neobradjeno on nema posla. super. Radnik na zapadu je ko cigareta, poslodavac te koristi dok dodje do kraja, onda te tresne na zemlju i zgazi nogom. Ugovori na neodredjeno vrema, pa kad bi se o tome na zapadu pisalo i govorili to bi bila jedina tema za razgovor, a mediji bi bili preburkirani sa time. Kod nas su svi hteli demokratiju, svi bi u EU ali da vlada socijalisticki sistem, radi kolko mozes uzmi kolko ti treba.

  12. Sve je po Zakonu! To je slučaj uvek kada se nešto "mulja". Svi "papiri" su u redu, kao da se život može smestiti u papre i Zakone. I metamorfoza "Zastava elektro" – "Đukić pašaluk" – "Jura" je, sasvim sigurno, po Zakonu. Usput, kao "kolateralnu štetu" smo dobili doooobro situiranog člana političke elite kao stvarnog predstavnika "nove klase". Zbog toga i jeste sve po Zakonu!

  13. "Jura: Na bolovanju, a dobila otkaz telefonom…Po aktuelnom Zakonu o radu, bolovanje nije prepreka da radnik dobije otkaz…."

    … – Tražili ste – GLEDAJTE… Nije vam valjao Tito-Kardeljev socijalizam? Mrzeli Tito i Kardelj SRBE, sve radili na štetu srBskog naroda?

  14. Sta je sad ovo? Tekst je kao da ga je Fidel Kastro napisao! Kako vi mislite da ce nas oni u Europi primiti sa ovakvom ideologijom? (Na stranu reklakazala novinarstvo.)

  15. Nije problem u Yuri vec je problem u nasem zakonodavstvu. U ovoj zemlji su na snazi zakoni o radu koji su malo bolji nego robovlasnicki u juznim drzavama USA pre gradjanskog rata. Probni rad moze , po Zakonu, da traje do 2 godine i u te dve godine nemamo ama bas nikakvu zastitu niti prava. Naravno da poslodavci koriste ovu zakonsku mogucnost.

  16. Mislim da Jura nije jedina firma koja se ponasa na takav nacin, firma iz Kikinde postpuila je slicno u tri slucaja, jednom je preknula ugovor coveku koji je imao zakazano snimanje da se utvredi da li boluje od karcinoma, a sa druge starne otkazali su ugovor ženi koja je operisala karcino maternice

  17. Sad lepo treba vratiti coveka a ovog "menadzera" najuriti. Takvi su svi, nadmeni, osioni, sujetni a vecinom nesposobni…

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.