Jure radnike koji su uzeli bolovanja po kafanama : Nepalci čiste smeće u Grockoj, dok zaposleni u komunalnoj službi beru voće

Ostavite komentar


  1. Pa to da zaposleni uzmu bolovanje i odu na sezonske poslove to je odvajkada.

    Veci ljudi van Beograda imaju neko parce zemlje koje obradjuju. E sad ocigledno je da od plate ne moze da se zivi. Ali o tome niko ne prica.

    Nece nama Nepalci resiti problem, samo cemo ga zamaskirati.

  2. Svaka čast za potez, i ja bi primio strane radnike bez broblema.
    Jel znaju da lepe keramiku?

  3. Isti problem i u privatnim firmama u manjim mestima u Vojvodini. U vreme poljskih radova redovno se uzima bolovanje. Lekari lokalni, svi se znaju. Najbolji radnik nam je sekretarica. Ima samo dvorište.

  4. Igrom slučaja poznajem situaciju u ovoj firmi….i verovatno je istina apropo bolovanja…..jer su radnici koji rade teške poslove plaćeni minimalcem, koriste svaku ponudjenu mogućnost da pojačaju svoj iovako jadan budžet, sa druge strane su doveli Nepalce kojima je agencija uzela pasoše,plaćeni su im smeštaj ,hrana i prevoz i minimalna zarada-dakle plaćeni su dosta bilje nego naši radnici…..a zapravo po rečima jednog od njih deo love koje firma plati agenciji dele rukovodstvo agencije i firme ića za Nepalce koji se nisu pre neki dan pojavili na poslu ostane ni minimalac koji im nisu isplatili….dalje pranje para inisisavanje u privatne džepove….poenta je da im radnici iz „uvoza „nisu potrebni ukolio vinove naša platili barem kao što plaćaju Nepalce ali onda se ne bi punili privatni džepovi….

  5. Dobra firma na 150 radnika dva direktora a plus službenici i onda se pitamo zašto smo propali

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.