Jurić: Pobeda je zajednička

Ostavite komentar


  1. Trla baba lan … Vučić, po običaju, obećava sve i svašta a najviše ono što nije u njegovoj zakonskoj nadležnosti… Mora da se promeni celokupna zakonska procedura jer je kod nas najstroža kazna 40 godina (i to kao zamena za smrtnu) ali je problem što se kod nas najstrože kazne, gotovo, nikad ne dosuđuju pa se višestruki (zatvorski povratnici) izvršioci natežih krivičnih dela šetaju ulicama …

  2. Doživotni zatvor je sasvim nedovoljan, trebalo bi praktikovati za određene slučajeve (baš konkretno za ubicu Tijane Jurić) ono što je Miloš Obrenović nazivao „pozorištem sa moralnom tendencijom“ a misleći na kaznu i način izvršenja koji je sprovođen u teškim slučajevima hajdučije u ondašnjoj Srbiji.

  3. Personifikacija istrajnosti, doslednosti, pravičnosti i nadasve ljudskosti, jer pomoći drugima da ne dožive njegovu tragičnu sudbinu je ništa drugo nego prethodno navedeno.

    1. Sve je to divno rečeno. Velila tragedija loja ne sme da se ponovi. Sa druge strane niko nije postavio pitanje odgovornosti roditelja koji puštaju maloletno dete da se šeta nakon 22:00 časa bez nadzora. Bilo gde u svetu bi roditelji takođe odgovarali. Ovako će morati da žive sa posledicama svojih odluka.

  4. Povecane kazne za sve kriminalce, silovatelje i olose pokazace im da nisu jaci od drzave i da nikada nece izaci kao pobednici!

  5. Samo ljudi poput Jurića u potpunosti znaju koliko je vredna ova pobeda. Državi svaka čast na inicijativi da se kriminal oštrije kažnjava, a nadam se samim tim i spreči.

  6. Pobeda jeste zajednicka ali najznacajnije je to sto je drzava osetila inicijativu naroda

  7. Pravda je dostizna. Nazalost, osobama koje cine najteza nasilna krivicna dela nema resocijalizacije. Najbolje je da budu izolovani od drustva.

  8. Svaka cast coveku na istrajnosti, jeste gubitak deteta nesto nsjgore sto moze coveku da se desi, ali sada je valjda malo spokojniji i mirniji!

Ostavite komentar


Društvo

"Ukoliko ne znate, ovi teški metali su direktni uzročnici kancera": Poslanica iz Bora odgovorila novom direktoru "Srbijašuma" 8

„Ukoliko ne znate, ovi teški metali su direktni uzročnici kancera“: Poslanica iz Bora odgovorila novom direktoru „Srbijašuma“

Na izjavu novog direktora JP "Srbijašume" Krsta Janjuševića da u blizini svih rudnika u Srbiji, uključujući i Bor i Majdanpek, nije zabeleženo zagađenje zbog proizvodnog procesa i da je zagađenost vazduha u Boru na, kako je istakao, "istorijskom minimumu", reagovala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora, Irena Živković, da on svesno dovodi u zabludu građane Srbije, ali prvenstveno Borane o zagađenju kojem su izloženi i to svakodnevno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.