Parižani polako počinju da opravdavaju desetine miliona evra uloženih u velika pojačanja, a dodatni plus kod bogatih vlasnika dobiće ukoliko večeras protiv Valensije odbrane prednost iz prvog meča (2:1) i pred svojim navijačima potvrde plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

PSŽ će u taj pohod morati bez najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića, koji je dobio dva meča suspenzije zbog crvenog kartona u finišu susreta na obali Sredozemlja. Zato izabranicima Karla Ančelotija neće biti nimalo lako da izađu na kraj sa iskusnim učesnikom međunarodnih takmičenja, ali bi im veliku stabilnost mogao dati Dejvid Bekam koji je u pogonu i polako dokazuje da i u poznim fudbalskim godinama ima kreativnost koja ga je svrstala među najbolje igrače u istoriji.

– Nikada nismo mislili da smo superiorni u odnosu na neki klub. Svaki meč je težak bez obzira na prethodni rezultat – kratko je Bekam prokomentarisao poraz od Remsa za vikend, ali i jasno stavio do znanja da se osvrnuo i na revanš susret sa Špancima.

S druge strane, Valensija je već postigla bolji rezultat u odnosu na prethodnu sezonu koju je završila u grupnoj fazi, ali će svakako dati sve od sebe kako bi se našla u četvrtfinalu kao pre šest sezona. Španci neće moći da računaju na strelca iz prvog meča Ramija koji zbog povrede odsustvuje sa terena tri sedmice.

Duel na Parku prinčeva sportskoj javnosti u Srbiji biće zanimljiv i zbog činjenice da će pravdu deliti naši arbitri na čelu sa najboljim srpskim sudijom Miloradom Mažićem.

Drugi večerašnji susret trebalo bi da donese mnogo manje uzbuđenja, barem kada je u pitanju ime kluba koji ide među osam najboljih. Juventus je u Škotskoj stekao ogromnih 3:0 prednosti protiv Seltika, pa će na svom stadionu trebati samo da „odradi“ posao i ode u četvrtfinale u kojem je poslednji put bio 2006. posle čega su doživeli krah usled optužbi za nameštanje mečeva u aferi „kalčopoli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari