U trenutku kada cela Srbija uživa u čarolijama Mundijala i sa nestrpljenjem očekuje svaki naredni susret naše reprezentacija, jedan navijač je odlučio da po svaku cenu posmatra uživo „orlove“. Naime, Zoran Zivlak je na utakmicu Srbije i Nemačke koja je odigrana u petak u Port Elizabetu došao promenivši nekoliko prevoznih sredstava, a sve u pokušaju da treći put obiđe jedan deo sveta dvotočkašem, usput prateći naše sportiste.


– Po treći put pokušavam da biciklom obiđem jedan deo sveta i da podržim naše sportiste. Avionom sam došao do Kejp Tauna, a onda me čekalo 1.000 kilometara puta biciklom do Port Elizabeta. Doneo sam fudbalerima zastavu sa potpisima podrške. Tu je i poruka mog najvećeg navijača sina Aleksandra. Ostaje mi samo da verujem da će „orlovi“ ostati dugo u Južnoj Africi – počinje Zoran Zivlak.

Avantura uz obalu okeana predstavlja samo početak putešestvija ovog Beograđanina.

– Posle SP u fudbalu, produžavam na sever kroz Bocvanu, Zambiju, Malavi, Tanzaniju i Keniju, sve do ekvatora. Moja sledeća destinacija je Tusrka, gde planiram da podržim naše košarkaše na predstojećem Svetskom prvenstvu – najavljuje Zivlak.

Na putu ka gradu koji je bio domaćin druge utakmice naše reprezentacije na Mundijalu, Zoran je imao priliku da uživa u svim lepotama Južne Afrike. Kaže da je to velika i lepa zemlja. Hvali ljude jer nigde nije imao problema i dodaje da svi moramo da se oslobodimo predsrasuda „jer nije doživeo ništa od onih strašnih priča kojima su mu punili glavu pre polaska iz Srbije“.

– Prošao sam lep deo sveta. Zastavu nosim od Rta Dobre Nade, obišao sam najjužniju tačku ovog kontinenta Rt Agulus, išao sam po brdima, zalivima i rtovima. Na planini je padao sneg i tu je bilo najteže. Ali kada imate ogromnu želju da ispunite svoju misiju, onda uložite sva sredstva i sve kapacitete koji su vam na raspolaganju – priča ovaj nesvakidašnji biciklista i najavljuje sledeće poduhvate.

Ističe da je naredno Svetsko prvenstvo u Brazilu. Napominje da je teško da će moći ceo put da prevali biciklom – treba ići preko okeana. Pomoć mu može biti Brazilac kojeg je sreo u Kejptaunu i koji je takođe ljubitelj biciklizma. Saradnja i poseta njegovoj zemlji su dogovoreni, ostalo je samo da odrede datum.

Zoran Zivlak apostrofira veliku podršku porodice i prijatelja.

– Sin je moj najveći navijač. Kao svi mladi, treba da se okrene sportu. Sam će odabrati svoj put, lai je lepo da već u startu ima uzor. Bio bih najsrećniji kada bi i Aleksandar krenuo mojim stopama. Ovde u Južnoj Africi, imam veliku pomoć od prijatelja Vlade Herića i njegove lepše polovine Mišel. Vlada je fudbalski trener, Mišel je iz Kejptauna i možete da zamislite koliko mi znači njihovo poznavanje prilika u ovoj dalekoj zemlji – završio je Zivlak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari