Kablovski operater SBB u Požarevcu, tokom septembra sproveo je akciju priključenja novih korisnika na mrežu po ceni od samo jednog dinara, što je izazvalo revolt starih korisnika, koji su za to plaćali i do 100 evra.

 – To znači da smo mi, koji smo među prvima uveli kablovsku, finansirali dovođenje mreže do vrata naših komšija, koji se sada besplatno priključuju. Ovakvim potezom SBB nas, očigledno, diskriminiše i o našem trošku uvećava broj svojih korisnika – kaže Mirjana Janković, korisnik kablovske već sedam godina.

Osim ove akcije, SBB je tokom septembra obavio i uvođenje digitalne televizije, koja garantuje savršenu sliku i ton. Korisnicama koji ostaju pri običnoj, analognoj TV, obećana su dva nova kanala, RTS digital i Mini ultra, ali ovaj drugi do danas nije uveden. Umesto toga, bez ikakve najave, sa analogne TV nestali su kanali RAI Uno, Eksplorer, Golf i Motors TV. Takođe, «analognima» je obećano i otklanjanje starih smetnji, ali ni ovo obećanje nije ispunjeno. Najveći problemi i dalje su nestanak programa čim počnu kiša ili vetar, ali i to što RTS1 često zauzme inostrane kanale.

Građani koji su se zbog problema sa SBB-om žalili tržišnoj inspekciji, upućivani su na regionalna savetovališta za potrošače, osnovane pri Ministarstvu trgovine, ali ni ovo nije pomoglo. – Nemoćni smo da bilo šta učinimo, jer nas u SBB-u ignorišu i ne žele da se odazovu na naše pozive – rekli su u Regionalnom savetovalištu u Jagodini, nadležnom za Požarevac. Pored starih, javio se i novi problem, jer se smetnje u programu više ne mogu prijaviti lokalnoj poslovnici SBB, već operaterima u Beogradu, sa kojima se veza uspostavlja tek nakon 10 ili 20 minuta. Ovim će se previsoka cena za TV od 910 dinara, uvećati bar na 1.000, zbog plaćanja telefonskih impulsa, kojih će biti poprilično, jer razloga za reklamacije ima preko celog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari