Završeni su radovi na spajanju magistralnog kolektora kanalizacije u Kaću sa novosadskom kanalizacionom mrežom, odnosno crpnom stanicom Sever 4, saopštili su juče iz javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Završetkom ovih radova stvoreni su uslovi za gradnju sekundarne mreže i kućnih priključaka na kanalizacioni sistem u Kaću, odnosno rešavanje višedecenijskog problema kojeg meštani Kaća imaju sa visokim nivoom podzemnih voda i prelivanjem septičkih jama.


Od kraja februara sagrađeni su potisni vod u dužini od preko tri i po kilometara, kao i gravitacioni vod. Na ovim radovima, vrednim oko 120 miliona dinara, bila su angažovana preduzeća „Projektomontaža“ i „Graditelj NS“. Već krajem sledećeg meseca počeće radovi vredni 110 miliona dinara na gradnji sekundarne mreže i kućnih priključaka u dvadesetdve ulice u Kaću: Svetosavskoj, Kralja Petra I, Petra Drapšina, Novosadskoj, Svete Petke, M. Stojanovića, Oslobođenja, Vladimira Rolovića, M. Popovića, Njegoševa, Stefana Nemanje, Šumadijskoj, Radničkoj, Omladinskoj, V. Rolovića, Vinogradarskoj, Prvomajskoj, V. Karadžića, R. Dobanovačkog, Ž. Zrenjanina, kraku između ulica M. Stojanovića i S. Petke i još nekoliko manjih lokacija između navedenih ulica.

Radove finansira „Vodovod i kanalizacija“ iz sopstvenih sredstava i samo ove godine biće uloženo više od 250 miliona dinara, a svi radovi predviđeni za ovu godinu trebalo bi da buidu gotovi do avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari