„SPC još jednom potvrdila da odavno nije verska ustanova“: Reakcije na dodelu ordena Kačavendi

Ostavite komentar


  1. Crkva se ocito moralno urusila…Ova dodela ordena je dno dna! Sramota!
    U sustini je Crkva rekla pedofilima u svojim redovima – ‘ Slobodno seksualno zlostavljajte decu i varajte vernike, lazuci ih da ste moralno ispravni – cak i slucaju najvecih monstruma, ne
    brinite se, mi vas stitimo.“

  2. Da li je gori Kacavenda ili oni koji su ga odlikovali?
    Nebeski narode!? Pravoslavni?! Zar se ne bojite Boga?

  3. Meni se sve čini, da su ovakve osobe „sa manom“, idealne da ih Agencije ucene da rade za njih. U Bugarskoj, 1/3 starijih sveštenika je bila registrovana kao saradnici njihove službe. Srpska Pravoslavna Obaveštajna Agencija se verovatno ne razlikuje od bugarske. Zato ne budu osuđeni i zločini im zastarevaju.

  4. Slava Bogu, nadam se da on nije izašao iz nas, kada ovi bestidnici i nedostojni Božiji predstavnici već jesu, i hvala Bogu da jesu! Bog će ostati u mojoj kući ali u njoj nema mesta za tkz. Sprsku pravoslavnu crkvu, tkz. Patrijarha Irineja, i svih njegovih sledbenika, sramite se nedostojnici, Bog sve vidi i svima sudi pa će i Vama.

  5. Ovo je stvarno, po ko zna koji put, mrlja za nasu veru i crkvu. Ne mogu da verujem da je taj covek dobio ista sem dozivotne zabrane spominjanja reci Bog, crkva… Vernik sam, a ovakve stvari definitivno odvracaju narod od crkve i nase prelepe vere. A takodje daju povod, doduse ovog puta opravdan, dezurnim mrziteljima crkve, kao sto su Vidojkovic i Kisjuhas da sa slascu pljuju po njoj. Ne znam kako su to dozvolili. Sramota.

  6. Teška srca moram da kažem da je ovo veliki skandal koji verovatno ukazuje na to da je pedofilja široko rasprostranjenja u vrhovima SPC. Da li posle ovog skandala jedan iskreni vernik može da poveruje u reči crkvenih verodostojnika ili da uđe u bilo koji hram. Da li Služba utiča na vrh SPC-a? Verovatno da. Da li jedino Služba utiče na vrh SPC-a? Ne. Ne treba nikada smetnuti sa uma da su i sveštenici ljudi i da im karijerizam, pohlepa i sujeta nisu strani.

  7. Nema mnogo price. Crkva i njeni velikodostojnici su kriminalna organizacija. Sramno je sve sto radi ta lopovska bezbozna organizovana banda. Oni nemaju nikakve veze sa verom, casu, postenjem i ljudskim dostojanstvom. Sramno je danas ziveti sa takvom crkvom. Gade mi se.

  8. Ovo se radi namerno da bi se izjednačile crkva i gej lobi, da narod omrzne veru. Zato država postavlja vladike. Slaba crkva, jaka mafijaška država.

  9. Zaista, postoje sveštenici kojima skromnost, ni slučajno, nije jača strana.
    Bijesno auto se vozi, druži se isključivo sa lokalnim gazdama…
    Lijepo se besedi u crkvi, ali kada se izađe iz iste, u stvarnom svijetu se pokaže sveštenikovo pravo lice; ništa od ideje da se bude uzor parohijanima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.