Najstariji stanovnik u opštini Gornji Milanovac Radava Jevtović (98) iz Družetića, sela na padinama Maljena, broji sate do početka Svetskog prvenstva u fudbalu i prve utakmice reprezentacije Srbije protiv Gane. Sigurno je jedan od najstarijih fudbalskih navijača reprezentacije Srbije i sve utakmice u kvalifikacijama pomno je gledala, a za fudbalska takmičenja zainteresovala se tačno pre 60 godina, kada je Zvezda pobedila Dinamo.


Kako kaže utakmice reprezentacije posebno je zanimaju, jer se „bore za našu zemlju“.

– Pred utakmicu se svira himna, a kada to čujem, suze mi pođu na oči – kaže ona.

Ona ističe da je u mladosti ostavljala kopanje u njivi i plašćenje na livadi da bi gledala utakmice, a dok nije bilo televizije slušala je prenose na radiju i dobro pamti izveštaje Radivoja Markovića i Mladena Delića. – Joj mene, kako je Radivoje prenosio, kao da gledam, a najviše sam volela golmana Vladimira Bearu. Kako je on branio, pa nije imao u svetu ravnog, a Dragoslav Šekularac je do ludila dovodio sa driblanjem – govori ova starica.

Od reprezentacije Srbije očekuje da „sigurno zaigra u polufinalu jer su jedinstveni“.

– A igrači se plaše selektora Antića, kod njega nema protekcije ili igraš ili ti nema mesta u timu – kaže ona. Po njenom mišljenju u Južnoj Africi, najviše će pokazati Nikola Žigić, jer je „visok, dobro skače i neće moći da ga zaustave“.

– I u njega polažem najveće nade, a za odbranu ne brinem, samo da ozdravi Vidić – priča Radava. Želja joj je da se naša reprezentacija sastane sa Španijom i ubeđena je da će sigurno pobediti, jer, kako kaže, „pamtim kako smo Špance lako pobeđivali i oni nama odgovaraju, a Nemci su teški i imam tremu od njih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari