Kad nema časova, nema ni pune plate: Zašto su prosvetari primili manje zarade?

Ostavite komentar


  1. Зашто нису плаћени радни дани у јулу?Па не иде се на одмор од 1.јула.Такође,вероватно исто смањење чека и августовску плату иако се ради од 20.Посла никад више због поправних,папирологију,а зараде мање!!!

  2. Sta drugo, nego strajk svih sindikata prosvete i prikljucenje protestu protiv nasilja?

  3. Po zakonu o radu za godisnji odmor se isplaćuje prosek iz zadnjih dvanaest meseci i to na osnovnu platu,bez razrednog staresinstva,prekovremenog rada…Tako se isplaćuje svim budzetskim korisnicima godišnji odmor,ne vidim ni jedan razlog da prosvetnim radnicima bude drugačije.

  4. Zašto i pomoćno osoblje ima manju platu kada rade preko cele godine redovno i nemaju godišnji odmor 4 meseca?

  5. Slažem se, ali onda neka se plate i radne subote i nedelje (takmičenja), vanredni roditeljski, popravni i razredni ispiti tokom tzv. „raspusta“ (jer kažu da je raspust), pripremna nastava za takmičenje i pripremna nastava za osmake itd.

  6. Ma i treba!!!!
    Pa i inače imaju „ogromne“ plate!!!
    Bednici!!!
    A ministri i poslanici??
    Jel’i oni dobijaju umanjene plate kad ne rade???
    Samo pitam!!!

  7. Stojadinovic,10. avgusta 2023. u 17.02 : “ Slažem se, ali onda neka se plate … popravni i razredni ispiti tokom tzv. „raspusta“.

    Naprotiv, treba da vam se umanje plate i za svako to dete koje uspete tako dobro da obrazujete, da završi na popravnom. Pa čoveče božiji, zar ne vidiš da je to i tvoj popravni?!?

  8. 3 meseca raspusta. Dnevno po 3 casa. I ovolika plata je velika. Nista ne uce decu. Poklanjaju ocene za poklone.

  9. @Лола види се да су и теби поклонили оцену из српског.

    Годишњи траје као и свим запосленим у државним службсма- загарантовано 20 дана + минули рад и стручна спрема. Некоме то буде и 30 дана.

  10. Ja u julu nisam bila na odmoru, a plata je manja! Imala sam obaveze i kao odeljenski staresina!

  11. Sramota !

    Starešinstvo traje do 31. avgusta te ne može biti argument za smanjenje plate.

    Zakidati na bednim platama i to još opravdavati izmišljotinama , skandalozno je !

  12. Sram da te bude! Koja 4 meseca? Ne lupetaj jer ne znaš kakve sve obaveze i u kom periodu prosvetni radnici imaju!!!

  13. Govorite gluposti, vršite pritisak na nastavnike, pretite raznim uticajnim (bahatim) ljudima. Jel to vi koji ste šefovi, direktori… kada ste na odmoru niste to, pa primate manju platu. Svi koji mislite da je u prosveti dobro zaposlite se tamo ili preporučite svojoj deci da se školuju za profesore, biće im super ne rade po tri, četiri meseca i imaju po tri časa dnevno. Ima li gde bolje.

  14. Ovo nije ništa novо, umanjuju se već godinama unazad. Pitam se da li i ostalima iz javnog sektora umanjuju plate tokom godišnjih odmora. Umesto da nam daju regres za godišnji odmor, mi smo kažnjeni.

  15. Raspusti se prave zbog učenika,mi prosvetari radimo sa tim učenicima.Šta mi da radimo kada su oni na raspustu da izigravamo maloumnike i da vrtimo krugove oko škole?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.