Kad odaješ tajne bogova

* Sada je u toku akcija da se uništi i list sa "beznačajnim tiražom", u kome se zna ko su vlasnici, koji uredno plaća porez i koji nije u gubitku, u kome šezdesetak zaposlenih vodi bitku sa konkurencijom u kojoj radi pet-šest puta više ljudi. Tako im i treba kad ne pristaju na autocenzuru, kad ne prihvataju "alternativne činjenice" koje proizvode "post istinu"
Uz dvadesetogodišnji jubilej lista Danas

Ostavite komentar


  1. Danas valja kamen, narod valja čemer. Glad, bolest, beznadje, propast.
    Nemojte objaviti: – nema Miloša

  2. Мирослав Б Младеновић Мирац Власотинце, математичар у пензији kaže:

    Da li uopšte ima nade da će se nešto promeniti u slobodi štampe. Prvo su obrisani svi moji komnetari(kao čitalac i saradnik od osnivanja lista "danas")-da bi i ovde "cenzurisali" dva neobjavljena komentara. Postavlja se suštinsko pitanje!? Da li svako treba da ima pravo da ono što misli da piše ili da se udvornički piše prema GAZDAMA koji finansiraju sredstva javnog informisanja. Utomatski se u suštini gubi smisao postojanja novina i uredništva, ako se želi biti nezavisno glasilo. Naravno da izgleda i više ne postoji mogućnost da više i pišem bilo gde u novinama-pa i listu "danas". Nekadašnji urednik lista Grujica Spasojević mene dobro poznaje još iz vremena komunizma kada sam bio na "crnoj listi" zbog svojih političkih stavova da se zabrani objavljivanje bilo moje kakvo pisano pojuavljivanje ili pisanje o mom tadašnjem "slučaju" u svim novinama od Đevđelije do Triglava-što izgleda to i dalje traje i danas. CENZURA svuda vlada jer kako protumačiti da od 23 obavljenih knjiga o svom trošku i o nepraviloj "kazni"(umanjenja penzije od 15% zbog uverenja i stvaralaštva) sam ostao kao penzioner u MANJKU sa 15% penzije-objavio sve te knjie o svom trošku i prema nečijoj moći SKRAJNUT u celoj Srbiji da se nigde ne piše o tim objavljenima knjigama i o mom "slučaju" kažnjavanja i progona u svim oblicima represije. Miroslav b Mladenović Mirac, Vlasotince
    10.jun 2017.Vlasotince, Srbija

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.