Kad poskupljuje taksi prevoz u Subotici 1Ilustracija Foto: Pixabay/pexels

Gradsko veće Subotice donelo je na jučerašnjoj sednici Rešenje o donošenju cenovnika usluga taksi prevoza koje predviđa poskupljenje ove usluge, a taksi prevoznici treba da usaglase svoje taksimetre sa novim cenovnikom najkasnije do 31. januara.

Prema novom cenovniku usluga taksi prevoza, start će u prvoj, dnevnoj tarifi iznositi 150 dinara, a u drugoj, noćnoj tarifi 170 dinara, što je poskupljenje u odnosu na trenutno aktuelni cenovnik po kojem je start u obe tarife jedinstven i košta 125 dinara.

Kada je u pitanju cena vožnje po pređenom kilometru, u dnevnoj tarifi će se povećati sa 75 na 85 dinara, dok će u noćnoj tarifi poskupeti sa dosadašnjih 85 na 95 dinara.

Poskupiće i čekanje po času, pa će tako u prvoj tarifi iznositi 900 dinara, a u drugoj tarifi 1.000 dinara, dok je ova usluga po još uvek aktuelnom cenovniku jedinstvena za obe tarife i košta 800 dinara.

Kao i do sada, dnevna tarifa primenjivaće se od 6 do 22 časa, dok će se noćna tarifa primenjivati od 22 do 6 časova ujutro, kao i nedeljom i u dane državnog praznika.

Taksi prevoznici koji obavljaju taksi prevoz na teritoriji Grada Subotice dužni su da podešavanje taksimetra u postojećim taksi vozilima usklade sa ovim Rešenjem najkasnije do 31. januara 2023. godine.

Inače, Gradsko veće Subotice je na istoj sednici dalo saglasnost na zahteve osam javnih preduzeća koja su zatražila povećanje cene svojih usluga, a koje će se primenjivati od 1. februara 2023. godine.

To znači da Subotičane u narednoj godini očekuje talas poskupljenja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari