Površinu reke Tise prekrili su vodeni insekti koji žive u njenom mulju i sada je upravo vreme takozvanog cvetanja reke, zbog čega će se u Novom Bečeju od 13. do 15. juna okupiti poštovaoci prirode i ovog neobičnog fenomena.

Turistička organizacija Novog Bečeja i lokalna samouprava tim povodom organizuju turističku manifestaciju „Kad Tisa cveta“, spektakl kome je dodata romantična nota puštanja upaljenih svećica u večernjim satima.

– Tanani insekti tiskog cveta pojavili su se već ovih dana iznad Tise u Novom Bečeju. U punoj lepoti ovaj retko lep prirodni fenomen Novobečejci očekuju za vikend, kada će u slavu romantične simbolike tiskog cveta organizovati izuzetne performanse na obali i reci – objašnjava Nevena Subotić, portparolka Opštine Novi Bečej.

Novi Bečej, u slavu ovog jedinstvenog romantičnog fenomena, otvara vrata gostima iz cele zemlje koji dolaze da osete čaroliju. Goste očekuje prateći ambijent na obali reke i na samoj reci – čamci i brodovi sa kojih direktno može da se posmatra cvetanje, lepo uređene čarde sa specijalnim menijem za tu priliku, performansi sa vatrom i neizostavne sveće, koje se u reku puštaju da bi se ispunila neka želja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari