Kada će proraditi Aerodrom Morava

* Reagovanje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture povodom teksta "Aerodrom "Morava" bez aviona i putnika"

Ostavite komentar


  1. Beskonacan niz reci da se pokusa odbranit ono sto i budala vidi – ovaj aerodrom ne sluci onome cemu sluzi svaki normalan aerodrom na planeti : da sa njega avionom frekventno putuju ljudi. Sklon sam da zakljucim da ovaj aerodrom ne postoji. Kao sto ne postoji mnogo sto sta cije se postojanje ovakvim opskurnim tektsovima tvrdi.

  2. Očekujem ponovo obraćanje za godinu dana.I zašto ste ga otvarali kad nije spreman?

  3. Gospodo u Vladi dajte neki okvirni rok kad ce proraditi aerodrom Morava.Svi smo poceli da sumnjamo u isparvnost ove politike.

  4. Letovi sa niškog aerodrome počeli 2015? Dragi moj kabinetu vlade pod predsednice za ovo i ono, ja sam sa niškog aerodroma 1988. sa razredom sa njega leteo redovnom linijom Adrija Ervejza na ekskurziju do ljubljanskog aerodroma… toliko o vašim informacijama i znanju. Obmanjujete javnost.

  5. Kad bi placali PDV i akcize na prazne i lazne price, OVA VLADA bi bankrotirala posle nepunih 60 dana!
    Ipak, dve stvari bodu oci iz ovog nesuvislog demantija:
    1. „napravili“ su aerodrom koji vec postoji, ugradili se, pricaju o ugovorima vojske s vladom, kao da su s razlicitih krajeva Svemira, a ne ISTA FIRMA! Ipak, ono najupecatljivije je – napravili su aerodrom, pa ce da rade analizu da li ce biti putnika! Tipicno komunisticko: napravili nekom selu most, pa ukopcali da selo nema reku, cak ni potok!
    2. osnovnoskolsko „objasnjenje“ sta je helikopter, cak netacno! Kao bivsi vojni pilot-pitomac, znam da postoje dve vrste helikoptera, sa tockovima i sa skijama. Ovi sa tockovima, pod punim teretom, moraju i trebaju da „rulaju“. I ovi sa skijama, osim u podne, oko ravnodnevnice i bez daska vetra, mozda mogu da se spuste u krug 23,5 metra, ali – u praksi, pri razlicitim uslovima uzletanja, narocito sletanja, minimalni radius kruga je 1,5 put precnika elisa.
    Ono klasicno, kad se vec napravio (auto)put do par kilometara od aerodroma, koji je u neposrednoj blizini Preljine i Cacka, a administrativno pripada 30-tak km udaljenom Kraljevu, i ako ce se praviti Moravski autoput, obesmisljava postojanje, a kamo li finansiranje, civilnog aerodroma na sat voznje od Beograda
    Dakle, aerodrom „Morava“ je Potemkinovo selo!!!

  6. U odgovoru Kabineta ministarke, kojim sa navodno pobijaju ključni navodi ovog članka, nedostaje najvažnija informacija: ko je, i na osnovu kojih stručnih argumenata zaključio da se isplati uložiti preko 50 miliona evra u ovaj poduhvat? Kabinet “očekuje” da će aerodrom opravdati ulaganja, u nekoj budućnosti? Premalo za toliko para!

  7. Sto se ne potpisa punim imenom I prezimenom autor ove nebuloze od clanka? Ko na sveti ulozi 50 miliona evra pa onda radi analizu izvodljivosti? Ko placa zaposlene puno radon vreme a radi se samo dva sata? U stvari bilo koga ko ima nesto izmedju usiju bilo bi sramota da potpies ovakvu gomilu gluposti.

  8. Nastavak pljuvanja po intelektu. „Do tada, prioritet je sticanje iskustva novozaposlenih radnika da, u skladu sa međunarodnim propisima i standardima, pored neophodnih licenci, u potrebnoj rutini efikasnije obavljaju poslove vezane za bezbedno opsluživanje putnika, robe i vazduhoplova“- Zamišljam, recimo novi hiper market koji nema kupaca i robe, ali ima osoblje koje sedi u objektu, prima plate i tako prikuplja iskustvo!!!

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.