Kada će Vlada Srbije odgovoriti na zahteve roditelja dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar"? 1Foto: Beta/Branislav Božić

Predsednik Saveta roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ Igor Đorđević izjavio je danas da Vlada Srbije još nije odgovorila ni na jedan zahtev roditelja.

Đorđević je agenciji Beta kazao da se čeka da predstavnici Vlade obave razgovor sa još četvoro roditelja staradale dece.

Roditelji su, pored ostalog, zatražili da se utvrdi puna odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak s imenima iz VII/2 odeljenja, koji je obišao svet, kao i slike dece i roditelja i da isti za to budu sankcionisani.

Načelnik Policijske uprave Beograda Veselin Milić je 3. maja na konferenciji za novinare, u prisustvu ministra policije Bratislava Gašića, pokazao spisak na kome su bila ispisana imena učenika koje je, kako je rekao, osumnjičeni učenik za tragediju u „Ribnikaru“ planirao da ubije.

Milić je pokazao skicu škole i spisak dece, koje je taj učenik, kako je naveo, sam napravio i utvrdio prioritetne mete. Na tom spisku se vidi koga je sve osumnjičeni, po Milićevim rečima, planirao da ubije.

„Skica izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma što ukazuje da je detaljno smišljao kako da uđe u školu i u kom broju ubije iz VII-2, VII-3, VIII-4“, rekao je Milić.

Podsetimo, od 3. maja, otakako se dogodila tragedija u „Ribnikaru“, niko od predstavnika vlasti nije snosio moralnu ili objektivnu odgovornost zbog toga.

Ostavku je podneo ministar prosvete Branko Ružić, koja još nije usvojena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari