Kada i kako je nastao Sherbet? 1Foto: Luka Knežević

Iz dugogodišnje porodične ljubavi i umeća u spremanju dobrih poslastica, sa idejom da se svima pruži mogućnost uživanja u tradicionalnim i savremenim receptima Prizrena, nastao je Sherbet.

U fokusu njihove ponude trenutno je čuveno Trileće. To je jedan prilično zanimljiv sladak ali izuzetno lagan kolač, odozdo jako sočan a odozgo premazan karamelom po prizrenskom receptu… Savršen kako za prave sladokusce, tako i za one koji nisu ljubitelji teških i jakih slatkiša.

Pre godinu-dve u Begradu se desio pravi bum kada je ova poslastica u pitanju i upravo smo tada prepoznali pravi trenutak da ponudimo ljudima jednu interesantnu verziju ovog kolača, napravljenu sa najkvalitetnijim sastojcima po prizrenskoj recepturi.

Osim Trileća, kao novitet u ponudi je i egzotičan Kadaif – porodičnu verziju originalno turskog, šedernog delikatesa.

I na kraju, slatke ali osvežavajude Urmašice sa orašastim iznenađenjem u sredini.

Sherbet je za sada jedan mali porodični biznis sa ogromni potencijalom. Trenutno je prostor namenjen isključivo za proizvodnju, zbog čega se radi po principu dostave. Porudžbine  se dobijaju telefonom ili preko društvenih mreža Fejsbuk i Instagram.

„Jako je zanimljivo to što se među ljubiteljima naših recepata nalaze s jedne strane stariji sladokusci kojima su ovi ukusi od ranije poznati, a sa druge mahom mlađi ljudi koji se, na primer, umesto svima dobro poznate torte, za svoj rođendan ili neku lepu priliku, porodicu i prijatelje iznenaditi jednim nesvakidašnjim Trilećem“, kaže vlasnik ove poslastičarnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari