Kada počinje letnje računanje vremena?

Ostavite komentar


  1. „Te noći će se spavati kraće, ali će naredni dan biti duži.“ Ово је глупост. Зашто бисмо спавали краће? Можда само они који ће те ноћи да буље у сат уместо да спавају. Дужина сна не зависи од положаја казаљки на сату.

  2. Samo nam još fali da ostanemo u zimskom režimu i da se svi kolektivno pobacamo u Dunav.

  3. Sasvim smo lepo i normalno nekad ziveli i bez pomeranja kazaljki dva puta godisnje. Neko se jako brine da vise tako ne bude.

  4. Želim da promenim vremensku zonu i da računam vreme kao u Grčkoj i Rumuniji, a ne kao u Španiji, kao sad.

  5. Ima nas koji nećemo spavati kraće u noći između 30. i 31. marta !! Mi , čobani , ćemo spavati isto !! Baš mene čobanina ovdašnjeg briga kako stoje kazaljke na časovniku !! Kad se smrači , legnem , kad svane ustanem , te prema tome , spavam isto . Kao i ovce moje i ostale životinje , divlje i domaće .

  6. Ja sam vec malo zasao u godine i jos pamtim vreme kada se nisu pomerale kazaljke na satu i isto tako pamtim vreme kada je subota jos bila savim normalni radni dan. Danas sam sretan sto sam imao slobodnu suboti i sto imam dugi letnji dan i mogu duze da uzivam u dnevnoj svetlosti. Inace jos od mog najranijeg detinjstva sam se opirao da odlazim u krevet u isto vreme sa kokoskama.

  7. Da li je neko nekada pitao ljude koji žive po tom vremenu da se izjasne koje im računanje više odgovara?
    MENI, a verujem i VEĆINI odgovara više da je dan duži. Tako da se u oktobru SVI SMORIMO kad nam skrate dan.
    Da je radnovreme od 06;00 ili od 07:00 pa i da razumem nekako. Ovako je Nikako!
    računanje vremena je takvo da ti sj*bu čitav dan, i jutro i veče.
    Idi na posao, spavaj, plati porez i umri. na to se svodi politika,
    a samo mala, majušna manjina će i da živi.

  8. Ovo tzv.zimsko racunanje vremena je ono pravo koje smo nekad imali i nismo racunali zimsko i letnje vreme.Duzi dan,ha koga zavaravate sa tim..

  9. Da li je neko pitao nas koji radimo od 6h i nedeljom,kako je nama sa tim prelazima? Koje skracivanjr dana? Bilo nam je dobro dok nisu uveli ovo! Cemu to?Sta radi telu,psihi ustajanje u 3 ujutru(po novom)? Mi koji radimo samo prvu sm od 6,ovo je ravno ubistvu!

  10. Najbolje ostaviti kako je nekada bilo a to je gde nije postojalo ni napred ni nazad vec normalno vreme za sve

  11. Ne postoji nikakvo „pravo vreme“.Nadam se da će jednom smisliti način da se satovi sami sinhronizovano pomeraju postepeno i da tog „šoka“za neke od jednog sata neće više biti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.