Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su važnu pobedu od 1:0 protiv Hajduka na gostujućem terenu i sa nova tri boda se izjednačili sa „večitim“ rivalom na čelu prvenstvene tabele. Gol odluke postigao je Kadu Mendeš u 56. minutu, kada je iznenadio odličnog golmana Kuljana Bojana Braća i sa više od 25 metara, gotovo po sredini gola, uspeo konačno da ga savlada.


Hajduk – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Strelac: Kadu 56. Stadion: Gradski. Gledalaca: 5.000. Sudija: Danilo Grujić (Niš). Žuti kartoni: Novković, Mujdragić, Kovačević, Ragipović, Jovanović, Ćovin, Kvinsi, Bubalo (Hajduk), Mikić, Petković, Vilotić (Crvena zvezda).

Hajduk: Brać, Pauljević, Mujdragić, Jovanović, Kovačević, Ragipović, Čovilo (od 46. Kvinsi), Bubalo, Novković, Ćovin (od 76. Vujaklija), Hadžibulić.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Adi, Vilotić, Petković (od 90. Reljić), Dimitrijević, Lazović, Evandro, Kadu (od 67. Mijailović), Borha (od 74. Vešović), Kaluđerović.

 

Crveno-beli su diktirali ritam tokom čitavog meča. Bili su bolji rival, ali im je u završnici napada nedostajala koncentracija kako bi ovaj trijumf obezbedili ranije i učinili ga ubedljivijim. Najagilniji u prvom poluvremenu bio je Kristijan Borha, koji je najpre loše zahvatio loptu i promašio prazan gol sa 18 metara posle nepotrebnog istrčavanja Braća (16), a onda nije bio posebno opasan ni posle udarca glavom (26). Najbolju šansu gostiju u tom delu igre imao je Darko Lazović (39), ali je njegov udarac iskosa sa desne strane Brać odbranio.

Puleni Roberta Prosinečkog su od početka nastavka krenuli ofanzivno sa željom da što pre dođu do rezultatske prednosti, što im je omogućio Kadu preciznim udarcem, ali tek pošto je Kaluđerović propustio dve dobre prilike, prvo glavom iz neposredne blizine (49), a zatim i nogom sa desetak metara (53). Do kraja meča crveno-beli su ljubomorno čuvali loptu i vođstvo i tek sporadično pokušavali da uvećaju pobedu. Sasvim solidnu fudbalsku predstavu „pokvario“ je spisak „požutelih“ igrača na kojem su se našla imena jedanaestorice fudbalera oba tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari