Ubedljivom pobedom nad Mančester junajtedom od 3:1 (2:0) fudbaleri Liverpula učinili su Premijer ligu više nego zanimljivom, a junak dana bio je Holanđanin Dirk Kajt koji je sva tri puta poslao loptu iza leđa sunarodnika Van der Sara.

 Još jednom se pokazalo da odbrana „crvenih đavola“ nema rešenje za protivničke igrače kada na terenu nije kapiten Nemanja Vidić, što je naročito došlo do izražaja kod prvog gola kada je Urugvajac Luis Suarez izvozao celu defanzivnu liniju lidera šampionata i uposlio Kajta koji je bio egzekutor.

Drugi pogodak usledio je pet minuta kasnije posle greške Nanija koji je u konfuznoj odbrani pokušao da izbaci loptu koja se vratila do Holanđanina, a ovaj još jednom bio nemilosrdan. I kod trećeg gola, nakon intervencije Van der Sara, odbrana nije ispucala loptu što je iskoristio njegov sunarodnik i kompletirao het-trik. Izabranici Aleksa Fergusona, koji već najavljuje rekonstrukciju i podmlađivanje tima, uspeli su samo da u sudijskoj nadoknadi postignu počasni pogodak preko mladog Čičarita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari