„Kako da znam da neko neće utrčati u moju učionicu i početi da puca?“: Šta reći detetu ako postavi ovakvo pitanje i kako dalje posle tragedije u „Ribnikaru“?

Ostavite komentar


  1. Pa.. ja samo svom sinu rekao .. „kad ideš ulicom okružen si neprijateljima, koji žele da te ubiju i otmu ti sve.. Od danas do kraja života, ne veruj nikome“…

  2. Pa ljudi moji, nisu ni nastavnici ni škola naručili ubistvo! Jedno dete je pucalo na drugu decu. Iz nekog razloga koji ćemo, nadamo , saznati. Mogao je to da uradi i na drugom mestu-ulici, parku, kafiću…Ali sve se svaljuje na druge, po običaju.
    Zašto bi odgovornost nastavnika kojima su upravo roditelji oduzeli autortet, bila veća od roditeljske?
    I kako znamo da neko, bilo ko, neće danas ili sutra isto uraditi bilo gde?! Zatvaranje u kuće nije rešenje.
    U ova tri dana žalosti deca nisu sedela u kućama već su „divljala“ ispred zgrada i na igralištima. Zar nije bila prilika da ih nauče poštovanju prema stradalima.
    I zbog čega se u medijima pravi razlika u izveštavanju – „Ribnikar“ i Mladenovac? Zar nisu i u Mladenovcu živote izgubili mladi ljudi?
    Nisu „elita“ nego poljoprivrednici pa nisu vredni pažnje javnosti? Ili…?

  3. Kako da ih lažemo da su odrasli preduzeli sve mere da se tragedija ne dogodi, kad su u čet i pet (i radna subota) škole normalno radile bez ikakvih bezbednosnih protokola, sve otvoreno, otključano, pismeni, kontrolni. Bio prilog i da je Ribnikar radio za mlađe dan posle. Odrasli koji su na funkcijama ne rade dobro svoj posao, da rade, do tragedije ne bi ni došlo. Samo mlatite praznu slamu.

  4. Najgore je ziveti sad u strahu,treba pricati deci da nece sad to da se desava svaki dan,isto kao ni do 3.maja sto niko nije pomislio na to…kao sto vidim u okruzenju deca nisu nesto tragicno shvatila,jurcaju po ulicama,smeju se i pricaju o onom malom…naravno nisu svi isti,neka se plase…ovi manji,prvi,drugi razred uopste nisu svesni sta se desilo i sto bi im sad jos veci strah ulivali i plasili ih skole…strasno je sve ovo ali treba malo smiriti strasti i vratiti se u normalu jer kao i sve za mesec dana nece niko pricati o ovome…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.