Kako do specijaliste u domu zdravlja

Plan optimizacije mreže zdravstvenih ustanova smanjuje broj medicinskih centara sa 313 na 117

Ostavite komentar


  1. Teško bogami! Većina specijalista je odletelo u inostranstvo ili u privatne klimike!

  2. Zdravstvene komisije ili inspekcije , ako tako nesto postoji, trebale bi jednom mesecno da obilaze sve laboratorije po domovima zdravlja da se vidi u kakvom su stanju aparti i reagensi da li je sve pod kontrolom kao i svi rendgen aparati, da se ne dozivljava zraceneje i po deset puta vece kao sto je bio slucaj od pre 30 godina u jednom domu zdravlja a za koje se saznalo nakon visemesecnog snimanja pacijenata, kakvi su aparati na kojim se rade analize , da se izdaju tacne analize, da oni koji plate odredjene analize po domovima zdravlja koje ih naplacuju a u tercijalnim ustanovama se ne naplacuju , znaci koje se moraju platiti se ne iskoriste za necije druge pacijente koji ih ne plate a ovi koji plate dobiju analize koje su u navodnom normalnom opsegu a koje ne odgovaraju njihovim visedecenijskim rezultatima koje su uvek do tada bile uvecane. Umesto da mogu da s epozale odmah na neodgovarajuce analize nekom inspektoru u domu zdravlja ili odgovarajucem licu koje bi naredilo da s eponovi analaiz , za dzabe ovog puta, a ne da tako nesto radi provere moraju placati i po drugi put na drugim mestima da bi se uverili da dom zdravlja nije uradio na svojim aparatima dobro analize ..
    Danas ima svega i svacega u zdravstvu , i najvaznija stvar koja se mora ostvariti je ta da je pacijent i svaka prituzba od strane pacijenta jedino i samo to mora biti stvar koja se mora priznavati kao istinita ma gde i ma kome da se kaze , niko nece pricati nesto sto ne stoji, evo vidimo kako se obavlja vakcinacija, i koliko se vidi da do sada niko nema zamerki od pacijenata , niko nije lud da pljuje po necemu sto je organizavno kako treba i za sve jednako ,na dobar rad nece niko imati zamerke, dobar rad medicinskog ososblja i te kako ume da se ceni ali onaj los mora da ima mesto zalbe ako pacinet smatra da je ostecen po bilo kom pitanju u vezi zdravstva ili da se nesto ne radi kako treba to mora biti prioritet i zalba broj jedan koja se mora ekspresno resavati .
    Ako tako nesto ne moze da se izvede , cemu sluze onda domovi zdravlja , uputi se ionako ne izdaju ili se slabo izdaju to bi mogao da radi automat , ako aparati na kojima se rade analize ili zastareli reagensi i ko zna kakvi ne izdaju tacne analize , cemu onda maltretiranje sa vadjenjem krvi, ako Papa test se gleda ko zna na kavim aparatima pa ih jos gleda i neko ko nije dovoljno strucan a znamo da imamo najvise kancera po tom pitanju cemu onda ginekolozi po domovima zdravlja koji nemaju adekvatnu ni laboratoriju za ispitivanje svih polnoprenosivih bolesti kao i obicnih analiza vaginalnih sa natibogramom, pustite vi prva druga treca grupa i ostale , analize iz praistorije, zasto se neke analize placaju u dovima zdravlja recimo za stitnu zlezdu a ne placaju se kod specijalista u Klinickim centrima , i gle bas te anlize u domovima zdravlja koje ih rade obicno su u granicama normale a u privatnim laboratorijama nisu , zasto je pritisak kod opste prkase uvek manji nego kada se meri na drugim mestima, kako moze leciti pritisak neko a da ga karidolog ne pogleda i ne stavi makar na EKG , evo kaze mi komsinica, zasto se dolazi tesko do holtera, ima toga i toga, ne bi se znalo odakle da se pocne .

  3. Predvidjeno je da svi specijalisti koji su do sada bili zaposleni u domovima zdrablja budu pripojeni bolnicama kojima odredjeni dom zdravlja pripada. Koja je tu logika? Do sada su u malim sredinama ljudi mogli u svom domu zdravlja da budu pregledani od strane interniste,oftalmologa,fizijatra i td. A sada ce morati da putuju 20ak km do najblizeg grada i bolnice na taj isti pregled. Toliko o povecanoj dostupnosti zdravstvene zastite.

  4. Ništa im ne verujem.Sigurno im nije cilj dobrobit pacijenata već ušteda u budžetu da bi imali više da srpanj.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.