Na sednici koja je trajala do noćnih sati, odbornici Skupštine grada Požarevca su, između ostalog, uz brojne primedbe predstavnika opozicionih stranaka, usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća, ustanova i fondacija za proteklu godinu uz opštu konstataciju da je neophodno ubrzati realizaciju već započetih investicija, posebno onih u oblasti infrastrukture, kao i što efikasnije ostvarivanje ulaganja koja su planirana za predstojeći period.


Na dnevnom redu našlo se razmatranje mišljenja Gradskog veća u vezi sa ponudom Ministarstva odbrane o prodaji vojnog kompleksa „Klub vojske” u Požarevcu. Vojska je tražila iznos od 240 miliona dinara, koji je za grad neprihvatljiv, ali je odlučeno da se Požarevac, kao veoma zainteresovan za ovaj vredan istorijski objekat u starom jezgru varoši, pojavi na licitaciji koja će najbolje ustanoviti pravu tržišnu cenu.

Doneti su akcioni planovi za stara lica i Rome u periodu od 2011. do 2015. godine.

Da bi sproveli investicije, kao što su kišni kolektor od Brežanskog kanala, preko Hipodroma i ulica Koste Abraševića i Industrijske, potrebno je rešiti pitanje imovinskog statusa pojasa pored železničke pruge. Slično je i pitanje Moravske ulica u Burjanu.

Jedna od najbitnijih odluka koje su donete jeste ona da grad da saglasnost za ustupanje Elektromoravi zemljišta kraj Hipodroma za izgradnju trafo-stanice 110/35/10, Požarevac 2, što je kapitalan objekat kojim će biti obezbeđeno stabilno snabdevanje električnom enegrijom građana, postojećih privrednih kapaciteta i budućih investicija koje su planirane a posebno onih koje će se naći u budućoj industrijskoj zoni.

Skupština grada nije izglasala predlog da se vrate mandati bivšim odbornicima koji su iz SRS prešli u Srpsku naprednu stranku. Predlog osmoro odbornika, koje je SRS zamenila krajem 2008. godine, nije dobio dovoljnu većinu u Skupštini. Za je glasalo 31, protiv 20, a uzdržano je bilo 13 odbornika. Zahvaljujući odbornicima SPS i DSS, čiji su odbornici bili uzdržani, Srpska radikalna stranka zadržala je mandate u Skupštini. Inače, lokalni parlament čini 26 odbornika DS, 19 SRS, 11 SPS-PUPS-JS, 5 DSS, 4 URS-SPO, dok su tri odbornika samostalna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari