Kako iskustva pretočiti u obrazovne programe? 1

U Beogradu je danas, na Fakultetu organizacionih nauka, organizovan skup sa temom „Prirodne katastrofe u Srbiji“- iskustva, praksa i obrazovanje.

 Skup kome prisustvuju predstavnici Kancelarije za javna ulaganja, Stalne konferencije gradova i opština, UNDP, Svetske banke, Ministarstva odbrane, grada Kraljeva, Udruženja za podršku volonterizmu otvorio je dr.Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstu državne uprave i lokalne samouprave.

U fokusu skupa je traganje za modelima efikasnog spajanja iskustava sa terena u borbi protiv prirodnih katastrofa i multidisciplinarnih naučnih znanja u jedinstveni edukativni program.
Tako koncipirani program bi mogao da se realizuje na različitim nivoima obrazovanja i u različitim obrazovnim ustanovama.

Krajnji ciljevi realizacije takvog edukativnog program bili  bi stručnjaci osposobljeni za jačanje kapaciteta u prevenciji rizika protiv elementarnih nepogoda i građani edukovani za postupanje u vanrednim situacijama.

Moderator ovog uspešnog skupa bila je profesorka dr. Nataša Petrović, zamenik Predsednika Saveta FON-a a primere dobre prakse grada Kaljeva u borbi sa prirodnim  katastrofama je prezentirao Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja civilne zaštite gradske uprave grada Kraljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari