Kako izgleda novo Porfirijevo disciplinovanje vladika

U crkvenim krugovima spekuliše se da je još problematičnija odluka o ograničavaju slobode kretanja arhijereja

Ostavite komentar


  1. svi vidimo da je onaj koji drži upravljač crkve u stvari Vučić. A Porfirije samo glumi i uteruje strah među sveštenstvo. Ovakva crkva nema nikakav značaj za narod. Samo pojedini sveštenici.

  2. U sekularnoj drzavi republici Srbiji,gde himna pocinje recima boze pravde,gde imate zastavu sa krunom,iako smo republika,nista vise nije iznenadjenje pa ni to da se patrijarh pojavi u spotu vladajuce stranke. Ziveli svi ateisti Srbije!

  3. Kad se sami đavo kandiduje vi i dalje ćutite i ne mesajte se „da se ne svara razdor međ srbima“, jer Bože moj, sta ako ga izaberu, a vi mu se zamerite… Ko će da plaća porez umesto vas onda

  4. Odlaskom mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija brod SPC je počeo da tone…Nažalost patrijarh iz sjenke Irinej Bulović zavodi diktaturu u SPC kao sto je već uveo strahovladu u Bačkoj eparhiji

  5. Neki od komentara su zluradi i dolaze od ateista. Dakle, Bog sve vidi i sve čuje i bićete iznenađeni kada su onog dana kada odete Bogu na istinu suočite sa sopstvenim zabludama i nebulozama. A sad pamet u glavu i ne zaboravite nije sve gotovo.

  6. Vidim da ce Porfirije vrlo brzo da zglajzne zajedno sa njegovim tatkom Bulovicem

  7. @Dr Todor
    Evo ja se bas uplasih sta me ceka.Sav se tresem od toga sta ce mi se desiti.
    Neko od konentatora rece,crkve su sve praznije I praznije,e tako I treba,treba skroz da se isprazne.
    Svestenstvo je odavno u sluzbi rezima.
    Nebi me cudilo da neki vladika postane poslanik.
    Ali najsmesnije je ono,predsednik u poseti patrijarsiji gde se susreo sa partijarhom a tema je bila Kosovo?????
    Kakve veze patrijarh ima sa Kosovom???? Cirkus.

  8. Imao sam prilike pre jedno 15 tak godina da licno upoznam Porfirija dok je bio staresina manastira Kovilj. Pricajuci sa njim dobio me ono sto kazu na prvu loptu. Ovaj danasnji Porfirije ni prineti onom koga sam nekad upoznao.

  9. Ej’ crni Porfirije…Narod i ovako ne veruje vama popovima kao da ste političari, afere- lopovluci, pdofilija…Gledaš svakim danom da razjediniš Srbe umesto da ih ujediniš, šta nam radi služba…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.