Kako je formirana vlada Milana Nedića?

Ostavite komentar


  1. Dobar, koristan clanak, sa dogadjajima koje su komunisti 70 godina skrivali od javnosti.

    1. Kakve veze imaju komunisti? Da je posle Drugog rata opstala Kraljevina, Nedicu bi see sudilo zbog izdaje u aprilskom ratu 1941.

    2. A sta si to saznao što su „komubnisti 70 godina skrivali od javnosti“. To što si ti neobrazovan pa ne znaš, ne znači da nešto nije bilo opšte poznato.

  2. Dokle više proizvodnja podela? Nema više četnika. Pobeđeni su. Poraženi. A poražena je i komunistička ideologija. Čoveče, prošlo je 75 godina. Komunizam je srušen od strane tih istih komunista 90tih. Srbi su proterani iz Krajine i Kosova i Metohije dok su na vlasti bili ti isti komunisti iz iste komunističke partije koja je samo ime promenila. A komunisti u opoziciji 90tih su podržali nacionaliste u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu. Sada nam njihova deca prodaju priču o demokratiji i ljudskim pravima. Kada je počela privatizacija, isti ti opozicioni komunisti 90tih su od 2000. godine pa nadalje drobili o ratnim zločinima dok su im se bivši partijski drugovi bavili prodajom državne i društvene imovine. Bivši komunisti su danas vlasnici firmi po Srbiji i izigravaju velike kapitaliste izrabljujući ljude za 250 evra. Čak i tzv „nacionalisti“ iz 90tih su bili komunisti koji su odglumili četnike. Setite se samo kako se „četnički vojvoda“ Šešelj odnosio prema kraljevskoj porodici Karađorđević. I zašto Drašković ne sme više da ide na okupljanje potomaka vojnika JVuO. Bavite se malo sadašnjošću. Za to treba hrabrost, umesto tema od pre 75 godina.

    1. …“ I zašto Drašković ne sme više da ide na okupljanje potomaka vojnika JVuO. “ Molim Vas, preklinjem takoreći, prikažite neki od snimaka „ovih okupljanja“, samo Vas isto tako molim, da za imidž učesnika, ne optužujete Veljka Bulatovića, komuniste, medjunarodnu zaveru protiv Srbalja, itd. itd…

  3. Jos jedan od pokusaja pomirenja saokupacionom vlscu u tadasnjoj Srbiji. Pametnim zemljama kao recimo Norveskoj ili Francuskoj nikad ne bi palo na pamet da pomirljivo pisu o svoji izdajnicima Quislingu ili Petainu kao sto mi stalno pokusavamo da promovisemo Nedica kao spasioca Srba. Osim toga krah Kraljevine Jugoslavije nema nikakve veze sa komunistima a narod je bio svakako ugrozen kako kod nas tako i u svih ostalim okupiranim zemljama izuzimajuci nacisticke NDH, Bugarsku itd. Dakle, zakljucak je – nemojmo pravdati sramotni cin jer svi na celu sa Nedicem su mogli i da ne pristanu pa bio onda dosli Nemci na vlast sto ne znaci da bi bilo gore! Nezavisno od kumunizma, kome je kod nas kumovao Churchill, treba da kao svaki cestiti gradanin osudimo okupacione vlasti koje god boje i nacije one bile! To sto su posle komunisti bacali u vazduh postrojenja u Srbiji a ne recimo u Hrvatskoj ili Sloveniji, je sasvim druga stvar! Istina je!

  4. Najbojle da nismo dirali Nemce,jer bi ih Rusi I Ameri i onako pobedili.Mi bi sačuvali narod,a i po nešto naučili od njih,i sada bi bili mnogobrojniji i verovatno bogatiji,ali Srbin je lud ,Srbin je proklet ,jednom ga ubiješ on hoće opet.

    1. Sačuvali bi narod i da niste ubili Ferdinanda. Poslije je trebalo paktirati sa HItlerom i pristupiti Trojnom paktu.

  5. Sa ovom istorijskom distancom jasno je da je Srbiji nacinjena veca steta od komunistickog pokreta nego od okupacionih snaga…
    Mislim da vrlo ozbiljno treba uzeti u obzir zvanican podatak da su komunisti u tajne grobnice bacili 59 000 ljudi – sto nije konacan spisak, ni broj, jer je Vlada prestala da finansira sopstvenu Komisiju.
    Iz tog razloga ni o Nedicu, ni o njegovoj Vladi ne treba suditi bez razumevanja istorijskog trenutka.

    1. Daleke 1914. nisu komunisti usli u rat sa Nemackom i Austrougarskom carevinom. A doslo je do znatno veceg pogroma srpskog stanovnistva nego u II sv. ratu. Preziveli su stari kralj, bolesljivi regent i cela vlada, a pomrli su najzdraviji i najjaci. Nikad nije sve crno-belo.

      1. Kakve to veze ima sa cinjenicom da su u Srbiji (a i u celoj Jugoslaviji) za vreme Drugog svetskog rata komunisti bili najveci ubice?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.