Kako je iz Srbije odletelo 100 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Ko pita kolonije kolko će da im plate tako je u svakom segmentu čudi me da ne traže subvencije za prelet. Ova sirotinja zato i služe da bi je čerupali zapadne zemlje,ko to nije shvatio taj je budala zamislite da iznad engleske zemlje balkana odredjuju kolko bi naplaćivala prelet. Pa oni ne bi bili to sto su. Doći će vreme kad će Srpski narod da gladuje a hrana koju proizvodimo ići za njih a drugosrbijanci će balaviti kako su to evropske vrednosti ha ha zalosno al tako je.

    1. Eurocontrol je udruzenje svih nacionalnih avio udruzenja i ima 41 clanicu (sve evropske zemlje). Nije deo organizacije EU vec nezavisna agencija… Samo prost mozak vidi Srbiju kao koloniju a ne strukturni deo bilo cega. Da ste se skolovali za bilo sta u prethodnom periodu (mislim na visoko obrazovanje, ali stvarno visoko obrazovanje) naucili bi da je zemlja u kojoj smo svi ziveli do pre tridesetak godina, bila inicijator nastanka i osnivac vecine ovakvih i slicnih evropskih agencija, u svim oblastima od poljoprivrede, energetike do saobracaja. Strucni ljudi znaju kako i zbog cega te agencije postoje i kako funkcionisu. Prost covek pljuje na sve sto ne razume…. Njemu su uvek za sopstvenu nesrecu krivi „oni“ (zapad, Cia, Albanci, Hrvati, Bugari, Finci i svi ostali), a nikako ne sumnja u svoje izbore i svoje sposobnosti…..a na glasackom mestu ima isto pravo glasa kao najobrazovanija osoba….E to je zalosno.

    2. Pokušaj da ponovo pročitaš tekst . Možda i dva puta . Ako tada ne shvatiš pomoći ti nema

    3. Lepo bi bilo da ste pazljivo procitali tekst. Onda bi videli da je i Albanija znacajno povecala svoje cene. Ili je Albanija naprasno postala kolonijalna sila?

    4. Dobar ti je ovaj pokušaj skretanja sa teme. Ne piše Brkić o odnosu Balkan-Zapad, nego o nesposobnim stranačkim kadrovima SNS a koji su od 2012. do danas u kontroli letenja bacili u vetar 100 miliona evra.

    5. Molim vas čitaj te pažljivije ili neka Vam neko pojasni poentu
      Vučićeve brljotina , zapošljavanja i svojih botove u SMATSA i t d , zašto smo izgubili te novce .. .Miša Brkić vrlo jasno. Pojašnjava čak i da Vučić može da razume , kome je matematika tabu tema , ali me i „BROJ “ cifra,naših novi h novaca u njegovom džepu i na njegovim računima

  2. A šta bi sa kontrolnim tornjem u Nišu, hoće li se to ikad napraviti? To je posao koji smatsa završava

  3. Dobar tekst. Ovako treba o nazadnjacima, konkretno, sa podacima, koliko su i gde ukrali, upropastili. Primera nažalost ima milion.

  4. I šta sad, ne valja ovako, ne valja onako, ali zato dok su oni ranije bili cvetalo je, a tek što će procvetati kad se vrate?!
    Ne bih da zalazim u sposobnost rukovodstva, a verujem da baš nisu najsjajniji, možda su i baš loši, prethodni su verujem bili slični, i tako u krug… No moja poenta se odnosi na visinu taksi koja potom direktno utiče na cenu avio karte. Pozdravljam pojeftinjenje taksi, nadam se da će to dovesti i do pojeftinjenja karata i većeg prometa. Avio karte su već sada opterećene bezobrazno visokim taksama i ostalim parazitskim nametima…

    1. Poštovani Andrej, da li ste pročitali članak? U njemu se pominje taksa za prelet aviona, a Vi pišete o aerodromskim taksama. Ako idemo Vašom logikom da je smanjenje takse za prelet dobra vest, to će dovesti do smanjenja prihoda SMATSA, a to bi moglo da dovede do povećanja aerodromskih taksi u Srbiji koje mi plaćamo, da bi se nadoknadilo smanjenje prihoda od takse za prelet.

  5. Logicno kad polupismeni kadrovi sns rade nesto a nemaju pojima .Zato I drzava gubi iz dana u dan na svim ekonomskim poljima. A to kako se vodja kao tiranin odnosi i vredja zaposlene je posebno bolesna prica…

  6. Ovo je kraj. Kroz komentare pojedinih citalaca vidim da jasan gotovo laicki tekst koji objasnjava situaciju veoma plasticno, dosta njih ne kapira. Srbija je drzava sa 10% visoko obrazovanih stanovnika, ali i veoma inteligentnog i promucurnog naroda. Sta ovde nije jasno, da je Vrhovni Demagog zaustavio uvecanje plata u SMATSA , i time smanjio prilive od preletanja u ulaganje u razvoj ljudi. Da je veci broj iskusnih operatera otisao da radi u EU za 3 ili 4 puta vece plate . Da se upraznjena mesta popunjavaju politickim kadrovima koji su funkionalno nepismeni i operativno ograniceni, i time srozava kvalitet rada.
    Pa sta je drugacije u drugim bransama?

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.