Kako je međunarodna zajednica pre 20 godina „gurala“ opoziciju na izbore?

Arhiv Danasa: Izdanja od 16. do 22. decembra

Ostavite komentar


  1. 2x pomagati nekome u samo 20 godina, je po misljenju mnogih bez veze. Mnogi tako sad razmisljaju na Zpadau, vide Srbiju kao beznadezan slucaj. Da li je neko stvarno toliko neodrastao, da moze u 20 godina ne samo da ponavlja, nego pravi i mnogo vece odmake od implementiranja tekovina savremene demokratije, nego prvi put?

  2. Uložila preko 100 miliona dolara da bi petakolona rasprodala državu strancima i uspostavila kolonijalni sistem koji nas drobi svih ovih 20 godina. Čitao informer ili danas isti djavo svi rade za istog gazdu narodu sve jedno ko ga dere. Drugosrbijanci,patriote,evrojaničari,nvo imaju samo jednu misao kako ošišati narod.

  3. Razgovori opozicionih lidera sa zapadnim diplomatama pre 20 godina je imao za cilj promenu vlasti. A razlog za promene je zato što zapad nije imao uticaja na Miloševića i tadašnju vlast. Danas je situacija drugačija, zapad u potpunosti podržava vlast, jer ona radi u njihovom interesu. Zašto bi onda davali podršku promenama? Pogotovo što nema političara, koji će bolje štiti njihove interese od Vučića. Potrebno je nekoliko uslova da bi se desile promene, a jedna od njih je da zapad prestane da podržava režim. Kao što su 2008-e godine uskratiti podršku Koštunici, a 2012-e Tadiću,iako su na osnovu izbornih rezultata i jedan i drugi imali podršku glasača da formiraju koalicione vlade. Oba puta je Dačić izabrao drugu stranu, onu koju je zapad odredio.

    1. Gde god ili kome god da se okrenemo, bićemo truli, jer su nam procene baš takve površne, ne suštinske što se vidi po komentarima, koji isključuju i mogućnost predloga Vuka Draškovića, naj odgovornijeg i analitičara opšte i spoljne i unutrašnje politike i najobrazovanijeg logističara i najčovečnijeg u sveobuhvatnom smislu, mada je bio najefikasniji u bilo kojim pomacima ka demokratiji. Ovakva slika traje do danas i ona je poražavajuća.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.