Kako je počeo uspon Angele Merkel pre 20 godina?

Arhiva Danasa: Izdanja od 16. do 22. marta 2000. godine

Ostavite komentar


  1. Ona je bila aktivno uključena u obaranje DDR-ovog režima. Ipak mislim da je napravila veliku grešku kada je pozvala Sirijske izbjeglice da nahrupe preko našeg poluotoka. Oni koji su Siriji prouzročili rat, oni su daleko, a mi smo na svime i svačim opterećenim Balkanom imali da rješavamo probleme koji još uvijek opterećuju situaciju u našem okruženju.

  2. Jeste li negde objavili da je A. Merkel u karantinu? Navodno je bila u kontaktu sa lekarom koji je testiran pozitivno.

  3. Ta u moćnoj Zapadnoj Nemačkoj potpuno nepoznata osoba, koja je u Istočnoj nemačkoj svojevremeno bila samo mali funkcionerčić Freie Deutsche Jugend FDJ (Slobodna nemačka omladina) nikad ne bi tako brzo postala ministarka, zatim predsednica partije pa i kancelarka, da iza nje nisu stajale američke obaveštajne službe koje su je praktično ugurale u politiku, pomogle joj da ukloni svog mentora Helmuta Kola i mnoge druge iz partije Hrišćanskih demokrata koji su bili i verzirani političari i daleko poznatiji i populrniji od Merkelove. Za uzvrat, Merkelova je SAD ostala verna i veoma privržena, prateći i odobravajući sve njihove vratolomije, bombardovanja i uspelih pokušaja skidanja i postavljanja SAD odanih političara u mnogim državama sveta. To traje sve do dana današnjega, iako je Tramp čak javno izbegavao, nije je na jednom od prvih sastanaka udostojio ni ruku da joj pruži itd. Merkelova je odani prijatelj i poltron Sjedinjenih američkih država!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.