Kako odabrati dečiju igraonicu za proslavu dečijeg rođendana? 1Foto; Shutterstock/tanja-v

Ima još nekoliko meseci do rođendana vašeg mališana, ali bez obzira na to treba osmisliti gde i kako ćete ga proslaviti.

Odlučili ste se da to bude u nekoj dečijoj igraonici, jer takve žurke klinci najviše vole, a i za vas je najpraktičnije. Kako odabrati najbolju dečiju igraonicu, koja će vam po svim kriterijumima najviše odgovarati?

Pre svega, treba da utvrdite broj gostiju. U zavisnosti od toga da li planirate manji ili veći dečiji rođendan sledi i izbor dečije igraonice. Neke dečije igraonice su veoma lepe, ali imanju manji kapacitet tj. raspoloživ broj mesta. Kada su slavlja sa manjim brojem zvanica u pitanju, možda je bolje rezervisati i prostor koji nije prevelik, kako se ne bi stekao utisak da je dečija igraonica prazna.

Inače, većina dečijih igraonica organizuje rođendane zatvorenog tipa, što znači da dok je vaša proslava rođendana u toku, niko osim vaših gostiju ne može da uđe. Zato, odaberite prostor koji je taman toliko da komotno mogu da se smeste svi vaši gosti.

Lokacija dečije igraonice je mnogima glavni kriterijum po kome biraju mesto za proslavu rođendana. Ide se tom logikom da dečija igraonica treba da bude što bliže svim zvanicama. Kako na dečije rođendane najviše dolaze drugari iz grupe ili odeljenja, gleda se da dečija igraonica bude negde u kraju ili veoma blizu. Ipak, ima i roditelja koji se odlučuju za dečije igraonice koje su udaljene od mesta stanovanja, ali koje nude neke veoma atraktivne sadržaje. U ovom drugom slučaju, dobro bi bilo da odabrano mesto ima obezbeđen parking za goste.

Na taj način svi oni koji žele da dođu na rođendan svojim automobilom, moći će to da učine. Dolazak gradskim prevozom je opcija, ali mnogi mališani su veoma umorni posle rođendana, naročito ako je večernji termin u pitanju. Jedva čekaju da stignu kući i da legnu da spavaju. Na vama kao domaćinu je da gostima obezbedite što veći komfor, tako da je dobro da odaberete dečiju igraonicu do koje se lako stiže bilo kojim prevoznim sredstvom.

Ipak, ukoliko se odlučite za dečiju igraonicu u komšiluku, to je većini gostiju najprihvatljivije rešenje. Navikli su tu da dolaze na dečije rođendane, a nakon sjajne žurke deca brzo mogu da stignu kući i odu na spavanje.

Dečijih igraonica ima puno, tako da ako gledate lokaciju, sigurno u svojoj blizini imate više od jedne. Kako se onda opredeliti za jednu od njih. Verovatno je vaše dete već bilo gost na rođendanima svojih drugara koji su se slavili u dečijim igraonicama u okolini. Pozovite roditelje te dece i raspitajte se u vezi sa tim koliko su bili zadovoljni i imaju li nekih zamerki. Takođe, nemojte se ustručavati i da pitate za cenu, tj. koliki je bio račun. Ukoliko dečije igraonice nemaju pakete proslave rođendana koji uključuju hranu i piće za odrasle i decu, onda visina računa zavisi od konzumacije gostiju, koju ne možete da predvidite. Isto tako, saberite i troškove keteringa, koji obezbeđujete sami ili preko dečije igraonice.

Informacija koliko je koštao jedan rođendan slične veličine kao što planirate za vaše dete, može dosta da vam znači. U skladu sa tim, možete da vidite kako da smanjite troškove, ako projektovana cifra prekoračuje raspoloživ budžet. Štaviše, možda se opredelite za neku drugu dečiju igraonicu koja ima unapred pripremljene all inclusive pakete. Na taj način imate bolju kontrolu troškova. Možete i smanjiti broj gostiju tako što ćete napraviti žurku samo za decu. Roditelji koji su došli da budu u pratnji, ukoliko žele da ostanu, sami sebi plaćaju piće. Slano posluženje i sokiće pripremili ste za mališane, a odraslima možete poslužiti tortu. Jasno je da je budžet kojim raspolažete jedan od najvažnijih kriterijuma pri odabiru dečije igraonice gde se rođendan slavi, a to se odražava i na broj gostiju koje planirate da pozovete.

Reč vašeg deteta je veoma važna. Pitajte nju ili njega gde želi da slavi rođendan. Verovatno će vam predložiti onu dečiju igraonicu u kojoj se najbolje provelo kao gost na tuđem rođendanu. Ukoliko vam se to mesto uklapa u budžet i zacrtane planove, svakako poslušajte preporuku deteta, jer ono je slavljenik i treba najlepše da se provede. Verovatno mu se dopada prostor i animacija u toj konkretnoj dečijoj igraonici, pa stoga baš tu želi da slavi svoj naredni rođendan.

Kada birate dečiju igraonicu za nezaboravnu rođendansku žurku vašeg deteta, na veb-sajtu Oglasiko videćete sve usluge jboljih dečijih igraonica, rođendanske pakete i ostale cene. Pogledajte lokacije, slike prostora i opis sadržaja koji se nude. Pozovite ih na vreme i zakažite termin slavlja. Izaberite neki od ponuđenih paketa koji uključuju u cenu posluženje za goste. Savet je da na vreme isplanirate sve i ugovorite na vreme, jer se u boljim dečijim igraonicama slobodni termini brzo popunjavaju, nekad čak i mesecima unapred.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari