Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić, njegov zamenik Branislav Kostić i pomoćnica predsednika opštine za lokalni ekonomski razvoj Dragana Petrović borave u Bratislavi u Slovačkoj na edukativno-prezentacionom seminaru „Značaj i uticaj lokalne samouprave na priliv stranih investicija’’ koji traje do 29. januara, saopštila je Informativna služba opštine Pirot.

Organizator seminara je Slovačko-srpska trgovinska komora, a seminar se organizuje preko projekta „Lokalne samouprave u Srbiji – mesto za saradnju i privređivanje“. Projekat će se realizovati tokom ove i naredne godine.

U planu je organizovanje niza stručnih seminara, diskusija, konferencija i radionica. Jedna od ovih aktivnosti će se u narednom periodu realizovati i u Pirotu.

Pored Pirota na ovom seminaru potencijale za priliv stranih investicija će prezentovati i predstavnici lokalnih samouprava Valjeva, Kragujevca, Smedereva, Kovačice, Pančeva, Bačke Palanke, Subotice, Kikinde i Bačkog Petrovca.

Predstavnici lokalnih samouprava iz Srbije će tokom trajanja projekta imati mogućnosti da zainteresovanim investitorima iz Slovačke predstave uslove privređivanja u svojim opštinama.

Delegacija Pirota se sastala i sa ambasadorom Srbije u Slovačkoj Dankom Prokićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari