Kako sam postao eksponat

* Loše bi bilo kada me ne bi izložili: to bih doživeo kao brutalno omalovažavanje mog rada * Iako su sami eksponati više nego sadržajni, izložotina po sebi, naprosto je ništa, a organizovale su je kompletne ništarije
Teofil Pančić, kolumnista nedeljnika Vreme

Ostavite komentar


  1. Neka me neko ubedi d a je ovo čovek, više mi liči na nekog svemirca, on nije sam niti svestan vremena.

  2. Zanimljivo sagledavanje. Takodje, istina je da je izlozba pun pogodak. Svako relevantan je tu kao savrsen dokaz da cenzure nema

  3. On se barem kulturno izrazava. Ne moramo se slagati, ali se moramo uvazavati. Ili bi barem trebalo

  4. Ne zna sta da kaze a da bude smisleno, osim da cenzure nema. Izložba pokazala da svako o svemu pise sta hoće i da mu pride nista ne fali. Tasovac nas je obavestio da su neki do bi ali i državne projekte. Uz to svi"eksponati" mogu da izigravaju "žrtve ".

  5. Svaka čast Teofile! Možda nisam najbolji čovek iz najboljeg društva, do 49% podložan na cash, za srpski prosek opet sjajno očitavanje, tek sposoban da prepoznam da nam je više Teofila manje bi nam bilo nekrofila. Sad, jbg,, umesto na radoholizmu bazirane meritokratske pozicije državom ofinansirane katedre na žurnalistici eto i u ovim godinama koje napreduju i dalje progress. Za nekih, daleko bilo, godina, kada se ukače i ostali sledbenici Margarit Jursenar neki daleki potomak DJV otkriće poluprigodan spomenik u slavu branitelja žurnalistike a bogami i književne kritike. No to nije bitno. Bitno je ne ćutati u busu. Hvala što si svojim nelaprdanjem i neokultisanjem, doprineo da nam vožnja ne bude u fulu kao u okupaciji u 26 godina slika…. rekli bi velikodušni, ovako, malodušno, izgleda da će biti još podosta nuspojavljivanja.

  6. Ovo je feljton o izlozbi u Progresu? Koliko vidim izlazi u nastavcima, samo sto se druga strana ne cuje.

  7. ne svidja vam se kad ste vi predmet podsmeha a kada vi izvrgavate ostale onda je ok

  8. Ovaj kolum ništa nedeljnika Vreme je živi dokaz Darvinove teorije o evoluciji koja neprekidno traje i da je nepobitno bio u pravu o poreklu čoveka.

  9. ako svi smatraju da ovo nije zapravo izlozba zasto se toliko "intelektualaca" zabavlja time sta je na njoj izlozeno i ko su eksponati??!!

  10. Postujem Teofila ali covek je pre za neki manastir nego za normalan zivot. Ne uklapa se u nijedu varijantu danasnjih novinara.

  11. Jeste da je moj zemljak ali je jedini koja je totalna opozicija i verujem da ce uvek i biti. Trebao bi ipak malo da se baci u razmisljanje da ce Srbiji biti mnogo bolje u EU i da to sto je Vucic na celu i vodi nas u Evropu treba da zahvali demokratama.

  12. Šta ispriča ovaj čovek: "Utoliko je sve to naprosto baš cool, tebra i superiška i give-me-five i do jaja i ono, kao." ?Moda je ovo trebalo da bude zanimljivo, ali meni nije.

  13. Аутор неких експоната, осећа се понижено зато што је експонат… Како би онда требао да се осећа Вучић, који није аутор, него доминирајући експонат, и најчешћа тема сличних аутора на овој изложби? Неког надмено бацати у блато, а сам не бити у том блату, нити иде нити може!

  14. Eksponat niste sigurno, ali ste ispali nešto nikada niste doživeli u svojoj karijeri, a to je da se vaši radove ceni, i budu izloženi mesec dana u Progresu.

  15. Ne vredi pisati botovima koji onda, oprhrvani silogizmom, pišu a ne mare šta i da li to ima veze sa logikom. Botovi! Živeo silogizam ako znate šta je to iako ga obilato upražnjavate.

  16. Gde ima taj kalup za danasnje novinare? Mozeli to negde da se kupi taj kalup i ja bih bas volela da budem novinar. Da probam. Ovo je zemlja neverovatnih mogucnosti, nigde nema ovakvih sloboda. za ljude sa naprednim idejama. Vidim da sa tim novinarstvom nesto ne stima evo vidim da je i Teofil nesto zakazao dobio je mnogo minusa pa bih mogla ja da uskocim. Svi vole da im gledam u solju jer imam dobru zvaku, pismeni iz srpskog su mi uvek bili u fuli, znam i give-me-five…Naci xe se nesto. Do sada sam samo obozavala Teofila a sada mu i zavidim. Eksponat! E covece!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.