Kako se dogodilo da vozač autobusa sa alkoholom u krvi vozi decu na ekskurziju? 1Kraljevo Foto: Z. Nikolić

Đaci Šeste beogradske gimnazije pošli su na ekskurziju, ali jedan od vozača autobusa nije prošao alko-test. Drugom autobusu, od ukupno 3, ispraznio se akumulator u Bulevaru kralja Aleksandra.

Pošto su uspeli da ga pokrenu preko kablova, nastavili su put. Međutim, nije tu bio kraj neprijatnostima. Posle pređenih stotinak kilometara, vozač kome je saobraćajna policija zabranila da vozi, ponovo je seo za volan.

Đaci Šeste beogradske gimnazije jutros su krenuli na ekskurziju. Na redovnom pregledu autobusa, koji je obavila saobraćajna policija, utvrđeno je da jedan od vozača ima 0,04 promila alkohola u krvi. Kako je za profesionalne vozače propis jasan, policija ga je isključila iz saobraćaja. Agencija preko koje se realizuje ekskurzija, pozvala je drugog vozača, koji je stigao posle sat i po, prenosi RTS.

„Kao agencija zaključujemo ugovore sa prevoznicama, sa firmama. Nisam odgovoran, svako ima svoju odgovornost, da li je popio ili nije pio. Policija upravo zato i postoji. Njemu je rečeno da ne ide. Onda su se zamenili nekih sto kilometara od polaska. Kad su me obavestili vodiči da se ponovo vratio (za volan) vozač koji je isključen iz vožnje, rekao sam neka istog časa stane i napusti vozilo. Posledice će snositi u svojoj firmi, da li će dobiti otkaz ili ne, ne znam. Angažovali smo drugog vozača i program je dalje nastavljen“, kaže vlasnik agencije Predrag Jakovljević.

Ali, tu mukama nije kraj. Još jedan peh – drugom autobusu, od ukupno 3, ispraznio se akumulator u Bulevaru kralja Aleksandra. Pošto su uspeli da ga pokrenu preko kablova, nastavili su put.

„Vozač nije mogao da pokrene autobus. Bio je problem sa akumulatorima. Pokušavali su to da poprave. Došao je još jedan kamion, malo smo blokirali Bulevar, pa su vozila išla po tramvajskim šinama da bi zaobišli autobus. Mi smo pola sata nakon njih krenuli i ispostavilo se da je vozač kojeg je policija odstranila iz sabraćaja, malo kasnije ušao u taj isti autobus i preuzeo ga“, kaže profesor koji je sa decom Željko Matić.

Iz agencije „Lui travel“, čiji su vozači i vozila angažovani, samo obećanje da će nam se javiti i odgovoriti na pitanje kako je ovo moglo da se dogodi. Do početka emisije „Beogradska hronika“ nisu se javili. Direktorka Šeste gimnazije, sačekaće, kaže, da se đaci vrate sa ekskurzije, kako bi utvrdila sve činjenice i sastavila izveštaj. Rekla je da su đaci za sada dobro.

Vlasnik agencije rekao je da je i policajac imao dilemu da li da pusti vozača da nastavi put, jer kako je rekao nije 0,4 nego 0,04 promila alkohola – ali profesionalni vozači ne smeju da imaju alkohol u krvi.

Đaci Šeste beogradske gimnazije sada su na Šarganskoj osmici. Kada se budu stekli uslovi, nastaviće ka Zlatiboru, sutra ka Trebinju, pa u subotu za Višegrad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari